„Maxima“ laikinai sustabdė prekybą šviežia mėsa (papildyta) | Kas vyksta Kaune

„Maxima“ laikinai sustabdė prekybą šviežia mėsa (papildyta)

BNS / Vaidotas Beniušis 2020/02/07 18:21
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Prekybos tinklas „Maxima“ penktadienį sustabdė prekybą šviežia mėsa ir marinuotais produktais, kilus įtarimams dėl kokybės.

„Kilus įtarimams dėl dalies mėsos kokybės, penktadienį sustabdėme šviežios mėsos ir marinuotų produktų prekybą savo tinkle“, – BNS sakė įmonės atstovė Ernesta Dapkienė.

Jos teigimu, apie situaciją informuota Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Tyrimo rezultatai bus žinomi kitą savaitę, tačiau jau šeštadienį prekyboje bus nauja produkcija.

„Atsiprašome savo klientų dėl šių laikinų nepatogumų ir tikimės kuo greičiau išspręsti susidariusią situaciją“, – sakė E. Dapkienė.

Prekyba stabdoma tik Lietuvoje esančiose tinklo parduotuvėse. Šalyje veikia 247 „Maxima“ parduotuvės.

Papildyta 19.43 val.

Pradedamas tyrimas

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovė Jurgita Savickaitė BNS sakė, kad tarnyba tyrimą pradėjo dėl įtariamos mikrobiologinės taršos salmonelėmis.

„Iš „Maximos“ atstovų šiandien pusę šešių vakare buvom informuoti, kad įmonei kilo įtarimų, jog galbūt dalis žalios mėsos produkcijos gali būti užteršta mikrobiologiniais mikroorganizmais“, – teigė J. Savickaitė.

„Visų pirma, kreipsimės į prekybos tinklą, prašydami mums suteikti visą turimą informaciją apie atvejį, apie atliktus tyrimus ir gautus rezultatus, taikytus tyrimo metodus, apie gamintojus, produkcijos kiekius“, – sakė J. Savickaitė.

„Toliau bus vykdomas produkcijos atsekamumas, atliekami patikrinimai pas gamintojus, taip pat bus imami mėginiai įtarimams patvirtinti arba paneigti“, – pridūrė ji.

J. Savickaitė teigė, kad preliminarius tyrimo rezultatus tarnyba gali turėti pirmadienį po pietų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA