Drąsina svajojančius apie kirpėjo amatą: „Dvejoti yra kur kas sunkiau, nei susikaupti ir save išbandyti“ | Kas vyksta Kaune

Drąsina svajojančius apie kirpėjo amatą: „Dvejoti yra kur kas sunkiau, nei susikaupti ir save išbandyti“

R. Tenio nuotr.

Besirenkantys profesiją ar norintys keisti esamą sutiks, jog amato pasirinkimas yra sunki, daug ryžto ir apmąstymų reikalaujanti užduotis. Baiminamasi pasirinkti nepakankamai perspektyvią ar sau netinkamą specialybę, mokymosi procese prarasti turimą finansinį stabilumą. Vis dėlto, svajojantys apie darbą grožio srityje raginami šias baimes nugalėti. Kauniečių komandos dėka kirpėjai savarankišką darbą pradėti gali jau po keleto mokymosi mėnesių.

[galerija kiek=”12″]

Nuo 1997 metų plaukų kirpėjos, dėstytojos ir, kiek vėliau, grožio salono „VI Beauty House“ vadovės pareigas derinanti Viktorija Gulaja teigia, jog norint žengti į grožio sritį, sėkmingam startui gali užtekti kelių intensyvaus mokymosi ir praktikos mėnesių.

„Grožio paslaugų srityje kaip technikė ir kirpėja dirbu daugiau nei 20 metų ir per šį laikotarpį ne vieną dešimtį kartų teko drąsinti žmones, norinčius, bet bijančius keisti savo profesiją.

Vienus kausto nežinomybė, kitus – rizika prarasti turimą finansinį stabilumą, dar kitus – nesėkmės baimė. Vis dėlto, iš patirties galiu pasakyti, dvejoti ir nesiryžti yra kur kas sunkiau, nei susikaupti ir save išbandyti“, – sako grožio salono „VI Beauty House“ įkūrėja, vadovė ir dėstytoja Viktorija Gulaja.

Kirpėjo profesijos ABC – per keletą mėnesių

Suprasdama, jog neužtikrintumas dėl savo sugebėjimų ir ilgas mokymosi procesas yra du labiausiai žmones gąsdinantys veiksniai, V. Gulaja ištobulino didelio intensyvumo, praktinių plataus profilio kirpėjų kursų programą.

„VI Beauty House“ įkūrėja ir dėstytoja Viktorija Gulaja / R. Tenio nuotr.

Šiandien jie Kaune organizuojami jau daugiau nei penkerius metus, o per šį laikotarpį „VI Beauty House“ salone paruošta per 100 kirpėjų, plaukų stilistų ir šukuosenų meistrų.

„Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog kirpėjo darbas apsiriboja tik kirpimo, dažymo ir šukavimo technikomis. Tiesa tai, jog mūsų profesija taip pat reikalauja ir psichologinių žinių bei profesinio loginio mąstymo įgūdžių.

Džiaugiamės, jog pavyko sukurti sistemą, kuri per gana trumpą laiką kursų dalyviams leidžia perteikti ne tik plataus profilio techninių žinių pradžiamokslį, bet ir supažindinti su bendravimo bei specialybinio mąstymo subtilybėmis“, – sako V. Gulaja.

Keturių mėnesių – 80 dienų arba 630 valandų – kursų metu dalyviai išmoksta moterų, vyrų ir vaikų kirpimo technikų, susipažįsta su pagrindiniais moterų plaukų dažymo būdais, sužino kaip teisingai parinkti plaukų priežiūros priemones, kaip prižiūrėti galvos odą, kokius dažymo ir kirpimo įrankius naudoti darbe.

Taip pat kursų metu dalyviai mokomi kurti skirtingo tipo šukuosenas, formuoti plaukus bei atlikti plaukų SPA procedūras.

„Kursų dalyviams dėstome dviese. Teorinę dalį veda daugiau nei 15 metų patirtį turinti, grožio srities pedagogikos ir psichologijos ekspertė Jolita Vilūnė. Tuo tarpu aš, būdama ne tik seminarų dėstytoja, technike, bet ir pagal specialybę kasdien dirbančia kirpėja, vedu praktinę kursų dalį“, – pasakoja V. Gulaja.

Anot ekspertės, rinkoje įprasta, jog kirpėjų kursai vedami arba teorinėje erdvėje – mokykloje, arba praktinėje – grožio salone. Plataus profilio kirpėjo kursuose, organizuojamuose „VI Beauty House“ grožio salone, abi šios aplinkos sujungiamos į vieną.

Dar teorinės kursų dalies metu dalyviai savo klausimus gali užduoti geranoriškai nusiteikusiems salono meistrams. Taip pat, jau mokymosi metu dalyviai turi galimybę susipažinti su tuo, kaip praktiškai veikia grožio salonas.

„Greito mokymosi proceso ir mokinių pažangos paslaptis – dėmesys praktiniams užsiėmimas. Teorija sudaro tik 30 proc. visos kursų programos, bet net ir ji yra pateikiama praktinėje aplinkoje.

Visą mokymų laikotarpį dirbame „VI Beauty House“ grožio salone, tad net ir teorinė medžiaga yra iliustruojama pavyzdžiais iš realios darbo vietos. Dėl šios priežasties, baigę kursų dalyviai jau gali pradėti savo karjerą darbo rinkoje, o žinių tobulinimą tęsti praktiniuose seminaruose ar konferencijose“, – kursų išskirtinumą pristato „VI Beauty House“ vadovė.

„VI Beauty House“ salonas / R. Tenio nuotr.

Džiaugiasi išdrįsusi daryti tai, kas patinka

Tiesa, grožio srities profesionalė atvirauja, jog ne vienas iš kursus baigusių pradedančiųjų toli nuo „VI Beauty House“ nenutolo. Kauno centre įsikūrusiame salone šiuo metu dirba trys buvę V. Gulajos ir J. Viliūnės mokiniai, savo profesinį kelią pradėję dėstytojų vedamuose plataus profilio kirpėjų mokymuose.

Viena jų, praėjusių metų spalį kursus baigusi ir dirbti pradėjusi kirpėja Paulina atvirauja, jog sunkiausia užduotis buvo nepasiduoti aplinkos spaudimui.

„Priimti profesinį sprendimą niekada nėra lengva. Vis dėlto, šiandien pasirinkimo kelyje esantiems linkiu mažiau klausyti kitų žmonių nuomonės apie tai, ką turime dirbti ar veikti. Tik mes patys žinome kas mus labiausiai domina, ir to turime siekti.

Na, o jei ir nežinome ar dvejojame, svarbu nebijoti, imti ir išbandyti. Būtent tai aš ir padariau, o šiandien labai džiaugiuosi savo baimę nugalėjusi drąsa“, – atvirauja „VI Beauty House“ grožio salono meistrė Paulina.

Paklausta apie tai, kas jai, kaip pradedančiajai kirpėjai buvo naudingiausia kursų metu, Paulina išskyrė darbą po pamokų.

„Kursų metu gavome tiek stiprias teorijos, tiek praktikos pamokas. Teorijos dėstytoja Jolita visą medžiagą pateikė labai įdomiai, tačiau kartu ir itin paprastai. Tiesa, daugiausiai dėmesio skyrėme praktikai – jos turėjau labai daug ir todėl visą mokslams skirtą laiką jaučiuosi išnaudojusi maksimaliai.

Buvo dienų, kuomet ateidavau 9 val. ryto, o namo išeidavau tik po 22 val. vakaro, nes būdavo daug klientų, norinčių mano – pradedančiosios kirpėjos – paslaugų. Būtent už šį laiką, skirtą net ir po pamokų, esu labai dėkinga kursų dėstytojoms“, – sako Paulina.

„VI Beauty House“ salonas / R. Tenio nuotr.

Norintys sekti Paulinos ir kitų kirpėjo amato siekti išdrįsusių pėdomis, prisijungti prie „VI Beauty House“ grožio salono mokykloje (Kęstučio g. 59, Kaunas) vykstančių plataus profilio kirpėjų kursų gali dar šį mėnesį.

Naujoji grupė pradedantiesiems startuoja vasario 13 dieną. Nors laisvų vietų dar yra, organizatoriai kviečia paskubėti registruotis, nes jų skaičius ribotas.

Daugiau informacijos: http://www.vibeauty.lt/

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA