Dėl koronaviruso grėsmės Kauno klinikinėje ligoninėje izoliuotas vyras (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Dėl koronaviruso grėsmės Kauno klinikinėje ligoninėje izoliuotas vyras (papildyta)

BNS, DELFI 2020/01/31 14:24
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuogąstaudamas dėl koronaviruso į Kauno klinikinę ligoninę kreipėsi sunegalavęs vyras, jis gydomas specialioje palatoje.

„Vyras grįžo iš Vokietijos, jis kreipėsi vėlų ketvirtadienio vakarą į mūsų ligoninę“, – penktadienį BNS sakė ligoninės atstovas Saulius Tvirbutas.

Anot jo, vyras pajuto peršalimo simptomus, o prieš tai Vokietijoje bendravo su kinų tautybės asmenimis. S. Tvirbuto teigimu, ligoninė ėmėsi visų būtinų atsargumo priemonių.

„Informavome visas institucijas, kad toks žmogus kreipėsi. Jis guli specialioje izoliuotoje palatoje, atskirame bokse. Personalas turi visas specialias priemones – kombinezonus, kaukes. Bendrauja, kad būtų saugu“, – pasakojo ligoninės atstovas.

Jis pabrėžė, kad pirminiais duomenimis, medikai nenustatė koronaviruso, nemato klinikinių požymių. Pats pacientas jaučiasi gerai, tačiau galutinę diagnozę turi patvirtinti Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija.

Pirmasis apie šį atvejį pranešė naujienų portalas tv3.lt.

Šio portalo teigimu, kelias valandas kitas pacientas buvo stebėtas ir Santaros klinikos Vilniuje, bet nesant kriterijų jis buvo paleistas ambulatoriniam gydymui.

Kol kas Vilniuje izoliavimo priemonės niekam nebuvo taikomos, teigia tv3.lt.

Koronaviruso pradžia nustatyta Kinijoje, Uhano mieste. Jis staigia išplito ne tik po Kiniją, bet jau registruojamas ir kitose Azijos, Europos šalyse, JAV.

Nuo viruso mirė daugiau kaip 200 žmonių, užsikrėtė beveik 10 tūkst.

Užsikrėtusiųjų šiuo virusu simptomai – panašūs. Vargina karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas – požymiai panašūs pneumonijai (plaučių uždegimui) priskiriamiems bruožams. Įtariama, kad virusas pavojingiausias mažiems vaikams, vyresnio amžiaus ar turintiems sveikatos problemų asmenims.

Papildyta 14.40 val.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) tikslina, kad kol kas patvirtintų susirgimų koronavirusu nėra. Šis konkretus atvejis dar tiriamas ir bus tikslinama diagnozė.

„Patvirtintų koronaviruso atvejų Lietuvoje šiuo metu nėra. Keletas mėginių yra tiriami, tačiau tik tam, kad visiškai paneigti galimą riziką – dedamos maksimalios viruso paplitimo Lietuvoje prevencijos pastangos. Kai kuriais atvejais, kai kreipiasi žmonės, net ir neatitinkantys visų sąlygų, gali būti tikrinami dėl infekcijos. Tačiau nereikia pamiršti, kad šiuo metu Lietuvoje yra gripo sezonas, tad Kinijoje pastaruoju metu nesilankę ar neturėję kontaktų su šiuo virusu užsikrėtusiais asmenimis, dėl gripo simptomų turėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją, – komentuoja SAM Spaudos tarnybos patarėja Gabrielė Banaitytė.

– Sveikatos apsaugos ministerijos Ekstremalių situacijų operacijų centras turi visą informaciją, ją valdo ir, esant pokyčių, svarbios informacijos, visa ji visuomenei ir bus pateikta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA