Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus vadovė atsistatydino vykstant tarnybiniam patikrinimui | Kas vyksta Kaune

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus vadovė atsistatydino vykstant tarnybiniam patikrinimui

BNS 2020/01/21 11:00
Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus / R. Tenio nuotr.

Kaune įsikūrusio Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus direktorė Ina Pukelytė iš pareigų pernai metų pabaigoje pasitraukė vykstant tarnybiniam patikrinimui, sako kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas.

Pasak jo, patikrinimas pradėtas, kai atliekant planinį įstaigos auditą buvo nustatyti galimi muziejaus veiklos organizavimo, personalo politikos pažeidimai.

„Ministerija vykdė planinį auditą, pradėtą 2019 metų gegužės mėnesį. Jo metu buvo nustatyti galimi tam tikri muziejaus veiklos organizavimo, personalo politikos pažeidimai, į kuriuos aš, kaip ministras, privalėjau reaguoti. Pradėjome tarnybinį patikrinimą pagal teisės aktus“, – antradienį paskelbtame interviu naujienų portalui 15min.lt sakė ministras.

„Deja, muziejaus direktorė nepateikė paaiškinimo, bet nusprendė pasitraukti iš pareigų. Iš tikrųjų, ministerija su ta situacija susipažino, apgailestavo, kad tokį sprendimą vadovė priėmė, nes ji tikrai galėjo aiškinti situaciją. Bet tai buvo aiškiai priimtas jos sprendimas ir teko skelbti naują konkursą“, – pridūrė jis.

Anot M. Kvietkausko, nauja vadovo atranka jau yra paskelbta, laukiama naujų kandidatų vadovauti muziejui.

I. Pukelytė Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus direktore dirbo nuo kovo iki gruodžio.

2015 metais ji buvo išrinkta į Kauno miesto tarybą kaip meru tapusio Visvaldo Matijošaičio komiteto „Vieningas Kaunas“ atstovė, šiemet vykusiuose savivaldos rinkimuose ji nedalyvavo.

Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus yra seniausias Lietuvos dailės muziejus. Jis įkurtas 1921 metais Kaune.

Jame saugoma apie 400 tūkst. eksponatų. Čia eksponuojamas vieno žymiausių Lietuvos dailininkų Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūrybos palikimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA