Policijos reidas Kaune: „trikojai“ toliau tramdo greičio mėgėjus | Kas vyksta Kaune

Policijos reidas Kaune: „trikojai“ toliau tramdo greičio mėgėjus

Kauno AVPK nuotr.

Šį savaitgalį, sausio 17-18 dienomis, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Kelių policijos valdybos pareigūnai vykdė priemones Kauno mieste, Jonavos, Kėdainių ir Kauno rajonuose, kurių metu tikrino, ar vairuotojai yra sąmoningi ir laikosi Kelių eismo taisyklių.

[galerija kiek=”4″]

Kaip rašoma Kauno AVPK pranešime, vykdytų priemonių metu nustatyti ne tik 3 neblaivūs vairuotojai, bet ir daugiau nei 400 greičio viršijimo atvejų.

Mobilių greičio matuoklių pagalba šį savaitgalį nustatyti 437 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejai: 250 vairuotojų viršijo greitį nuo 10 iki 20 km/val., 138 – nuo 20 iki 30 km/val., 41 – nuo 30 iki 40 km/val., 8 – nuo 40 iki 50 km/val.

Taip pat daugiau nei 680 vairuotojų teko trumpam pabendrauti su policijos pareigūnais ir pasitikrinti blaivumą. Iš jų 3 vairuotojams buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis (0,78 prom. ir 1,01 prom., 1,30 prom.,).

Dar 5 vairuotojai buvo vartoję alkoholio, tačiau leistinos normos neviršijo: 0,16 prom., 0,39 prom., 0,17 prom., 0,13 prom., 0,25 prom.).

Be to, buvo nustatyti ir kiti kelių eismo taisyklių pažeidimai: vairavimas, neturint teisės vairuoti, pavojingas vairavimas, lenkiant kitą transporto priemonę sankryžoje, vairavimas neužsisegus saugos diržo.

Primename, jog tokios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau, o vairuotojus raginame kelyje laikytis Kelių eismo taisyklių vardan savo ir kitų eismo dalyvių saugumo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA