„Grigeo“ produkcijai – dar dviejų prekybos tinklų kirtis | Kas vyksta Kaune

„Grigeo“ produkcijai – dar dviejų prekybos tinklų kirtis

BNS 2020/01/09 11:16
DELFI nuotr.

Didžiausias Baltijos šalyse statybos, remonto ir buities prekių parduotuvių tinklas „Kesko Senukai“ pranešė stabdantis Kuršių marias, kaip įtariama, teršusios bendrovės „Grigeo“ produkcijos pirkimą Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

„Grigeo“ produkciją boikotuojančių mažmeninių prekybos tinklų sąrašą ketvirtadienį papildė ir „Norfa“. Vakar tokį sprendimą paskelbė ir didžiausias šalyje prekybos tinklas „Iki“.

„Esame susirūpinę įtarimais milžiniško masto gamtos teršimu, todėl negalime likti nuošalyje, kartu su visuomene laukdami atsakymų į visus iškilusius klausimus. Atsakingas požiūris versle turi būti ne tik deklaruojamas, bet ir įgyvendinamas“, – pranešime sakė „Kesko Senukų“ atstovė Elona Uckutė.

Pasak jos, jau įsigyta „Gigeo“ produkcija bus parduodama, tačiau ji nebebus užsakoma.

„Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis BNS patvirtino, kad tinklas taip pat kol kas nepirks naujos „Grigeo“ produkcijos.

„Norfa“ stabdo produkcijos pirkimą iš „Grigeo“, kol teisėsaugos institucijos pateiks išvadas“, – teigė D. Ryliškis.

„Kesko Senukai“ Baltijos šalyse valdo 104 parduotuvių – 85 „Senukų“ ir „Statybų duonos“ parduotuves Lietuvoje, 8 „K-Rauta“ parduotuves Estijoje ir 11 „K Senukai“ parduotuvių Latvijoje.

„Grigeo“ produkcijos pirkimą trečiadienį pranešė stabdantis ir vienas didžiausių prekybos tinklų Lietuvoje „Iki“. Kiti prekybos tinklai teigė dar svarstantys, kaip pasielgti.

„Grigeo“ grupė iš pardavimų Lietuvoje gauna apie trečdalį pajamų. Jos įmonės produkciją eksportuoja į Europos Sąjungos šalis, taip pat Rusiją, Baltarusiją, Ukrainą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA