Kaune atsiras vienintelė „Tesla“ greito įkrovimo stotelė Lietuvoje | Kas vyksta Kaune

Kaune atsiras vienintelė „Tesla“ greito įkrovimo stotelė Lietuvoje

Asociatyvi / Kaunas.lt nuotr.

Amerikietiškų elektromobilių kompanija „Tesla“ paskelbė naujas vietas, kuriose šiemet planuojamos įrengti greito įkrovimo stotelės. Atnaujintame „Supercharger“ stotelių tinklo žemėlapyje ir Kaunas.

Kaip skelbia portalas „Verslo žinios“, po vieną greito įkrovimo stotelę kiekvienoje Baltijos šalyje „Tesla“ įrengti žadėjo dar 2014 m. Vėliau buvo skelbiama, kad jos atsiras iki 2016-ųjų.

„Tesla“ nurodo, kad greito įkrovimo stotelė Kaune pradės veikti 2020-aisiais, tačiau tikslesnė data nėra skelbiama.

„Tesla“ greito įkrovimo stotelių žemėlapis / tesla.com 

Baltijos šalyse „Tesla“ žemėlapyje be Kauno dar bus įrenginėjami 3 „Supercharger“ taškai – Latvijoje Salaspilyje ir Rėzeknėje, Estijoje Pernu mieste.

Arčiausiai Lietuvos veikiantis „Supercharger“ tinklas yra Lenkijoje. Kaimyninėje šalyje „Teslos“ greito įkrovimo stotelės jau veikia Torunėje, Poznanėje, Vroclave ir Katovicuose, o šiemet numatoma įrengti dar keturias greito įkrovimo stoteles.

„Tesla“ greito įkrovimo stotelių žemėlapis / tesla.com

Šiuo metu pasaulyje „Tesla“ per 2.000 „Supercharger“ stotelių, kuriose įrengta virš 15.000 įkrovimo vietų.

„Supercharger“ tipo įkrovimo stotelės dažniausiai įrengiamos šalia greitkelių, kartu užtikrinant, kad netoliese būtų bent nedidelė maitinimo paslaugų įstaiga. Šios įkrovimo stotelės įrenginėjamos tam tikru atstumu vienas nuo kito, kad būtų užtikrinama galimybė keliauti tolimus atstumus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA