Nelegalios medžioklės pasekmės: kauniečiui teks smarkiai paploninti piniginę | Kas vyksta Kaune

Nelegalios medžioklės pasekmės: kauniečiui teks smarkiai paploninti piniginę

Asociatyvi / M. Kavaliausko nuotr.

Panevėžio apylinkės teismas griežtai nubaudė tris medžiotojus, kurie neleistinu metu sumedžiojo briedžių patelę.

Bylos duomenimis, gruodžio 6 d. Biržų girioje 3 medžiotojai: biržiečiai žemės ūkio bendrovės direktorius ir gydytojas bei kaunietis, dirbantis sveikatos mokslų universitete, neteisėtai – draudžiamu briedžių pateles medžioti laiku – sumedžiojo suaugusią briedžio patelę, pakrovė ją į visureigį, nuvežė ir išdorojo.

Kaip rašoma pranešime spaudai, medžiotojai apie sumedžiotą briedžio patelę nepranešė aplinkos apsaugai ar bendruoju pagalbos numeriu. Tai rodo, kad buvo bandoma nuslėpti šį faktą. Neteisėtai sumedžiojus briedžio patelę padaryta 3 595,28 eurų žala aplinkai.

Biržų rūmuose išnagrinėtos 3 administracinio nusižengimo bylos. Visiems trims medžiotojams atimta teisė medžioti vienerius metus bei paskirta 800 eurų bauda kiekvienam.

Be to, briedę nušovusiam medžiotojui konfiskuotas šautuvas su priedais bei automobilis, kurį naudojo kaip administracinių nusižengimų priemonę – gabeno nušautą gyvūną, o vėliau jo skerdieną. Jis turėjo atlyginti ir padarytą žalą gamtai – sumokėti daugiau nei 3,5 tūkst. eurų.

Nutarimas per 20 kalendorinių dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA