Neišsigąskite: Kauno regione perspėjimo sirenos skelbia – radiacinis pavojus (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Neišsigąskite: Kauno regione perspėjimo sirenos skelbia – radiacinis pavojus (papildyta)

SXC nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pranešė, kad penktadienio rytą apie 10 valandą išgirdo perspėjimo sirenas, skelbiančias, kad dėl radiacinio pavojaus visi turi likti namuose.

Skaitytojai dalinasi vaizdo įrašu, kuriame girdisi perspėjimo sirenos garsai ir informacinis pranešimas. Nerimą žmonėms sukėlė tai, kad šį kartą kaukė tik sirenos, balsu buvo pranešama apie radiacinį pavojų, o į telefonus jokios žinutės neatėjo.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos ketvirtadienį paskelbė, jog gruodžio 20 d. 10 val. bus tikrinama naujai įdiegta perspėjimo sirenų programinė įranga.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos prašo gyventojų neišsigąsti kaukiančių sirenų ir laikytis rimties.

Papildyta 10.51 val.

Pranešimus apie sirenų tikrinimą gyventojai gavo tik praėjus pusvalandžiui po patikrinimo. Pranešime teigiama apie išbandytas naujai įrengtas perspėjimo sirenas. „Pavojaus nėra, todėl prašome reaguoti ramiai“, – rašoma pranešime.

Pavojaus pranešimas / Skaitytojo nuotr.
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA