Kauniečiai: narkomanų maršrutuose – namas miesto centre | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai: narkomanų maršrutuose – namas miesto centre

R. Tenio nuotr.

Praėjusią savaitę su „Kas vyksta Kaune“ redakcija susisiekė Griunvaldo gatvės gyventojas. Vyras teigia, kad jo gyvenamojo namo laiptinėje žmonės vartoja intraveninius narkotikus ir niekas dėl to nesiima veiksmų. 

[galerija kiek=”4″]

Laiptinė tapo karštuoju tašku

Griunvaldo g. 8 namo gyventojas tvirtino, kad keli asmenys narkotikus leidžiasi tiesiog jo namo laiptinėje. „Šie žmonės laužiasi į laiptinę, ieško laiptinės kodų, vėliau antrame aukšte, kur yra tikrai dideli langai jie svaiginasi“, – teigė vyras.

Jo manymu, ši laiptinė labai populiari dėl gero apšvietimo: „Per tuos didelius langus patenka labai daug šviesos, kitaip nei kitose laiptinėse, todėl šie asmenys pradeda ja naudotis tik prašvitus. Visas veiksmas jau vyksta 9 val. ryte.“

Praėjusį šeštadienį namo gyventojui pavyko šiuos asmenis užtikti net pačiame veiksmo įkarštyje. „Šeštadienį ryte aš nešiau šiukšles. Prie konteinerių pastebėjau švirkšto pakuotę, dangtelį ir supratau, kad vyksta tikrai negeri dalykai. Grįžtant namo vienas asmuo stovėjo prie mano laiptinės ir saugojo duris. Pavykus patekti palypėjau vienu aukštu į viršų ir pastebėjau, kaip asmuo, besileidžiantis narkotikus, ėmė staigiai lipti aukštyn ir sprukti.“

Vyras pasakojo, kad paklausus asmens, ką jis čia veikia, šis pradėjo kurti visokias istorijas ir pasiteisinimus. Pagrasinus iškviesti policiją asmenys greit pasišalino, tačiau viskas tuo nesibaigė.

„Šiuos žmones pastebėjau dar kelis kartus. Ir ne aš vienas. Mūsų name esančio odontologinio kabineto darbuotojai taip pat turėjo su jais problemų ir stengėsi išvaryti. Mes jau pradėjome keisti durų kodus, tačiau jie vis tiek kažkaip įsilaužia ir netgi kodus atskleidžia ir kitiems savo „draugams“, – pasakojo vyras.

Minėto namo kiemas yra pereinamas ir netoli stovi vidurinė mokykla, todėl namo gyventojas baiminasi dėl galimų pasekmių, ypač kai tokių asmenų daugėja: „Pradžioje jie buvo tik du, o dabar atpažįstu jau penkis, kurie elgiasi lygiai taip pat ir esu su jais susidūręs.“

Pareigūnų nesulaukė

Įdomiausia esą buvo tada, kai po vieno „susitikimo“ vyras nusprendė iškviesti policiją. Paskambinęs trumpuoju pagalbos telefonu 112, jis sulaukė tik begalės klausimų, o ekipažo taip niekas ir neatsiuntė.

„Nesupratau, kodėl taip ir nesulaukiau policijos, todėl kitą dieną pats nusprendžiau nuvykti į budintį komisariatą. Jame dirbantys pareigūnai teigė, kad jokio pranešimo iš Bendrojo pagalbos centro negavo ir patys buvo sutrikę, kodėl tokiu atveju niekas man pagalbos neatsiuntė“, – pasakojo namo gyventojas.

„Aš pats esu pensininkas, kaip ir daugelis mano kaimynų. Šie žmonės tikrai nėra itin draugiški, tai ką aš galėčiau padaryti, ypač kai jų net daugiau“, – nuostabą dėstė vyras.

Patarė pasikeisti kodą

„Kas vyksta Kaune“ redakcija dėl šios situacijos susisiekė su Kauno apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu, siekdama pasidomėti šia situacija. Komisariato komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Justina Kazragytė teigė, kad per Bendrąjį pagalbos centrą pareigūnai nėra gavę pranešimų dėl Griunvaldo gatvėje įtartinų asmenų, vartojančių ar turinčių narkotines medžiagas.

Tačiau lapkričio 11 d. į Kauno apskrities VPK pareigūnus kreipėsi pilietiškas gyventojas, teigdamas, kad savaitgalį matė du asmenis, kurie galimai vartojo narkotines medžiagas.

„Pareigūnai su gyventoju aptarė esamą situaciją ir galimus sprendimo būdus. Gyventojui patarta pasikeisti esamą durų kodą ir nedelsiant kreiptis tiesiai į pareigūnus, jei dar kartą pasirodytų tie patys ar kiti galimai narkotines medžiagas vartojantys asmenys“, – pasakojo J. Kazragytė.

Specialistės teigimu, daugiau įtartinų asmenų minėtoje vietoje nei policijos pareigūnai, nei namo gyventojas nepastebėjo. Įtariant, kad pakeitus laiptinės kodą, asmenys galėjo pradėti lankytis kitoje vietoje, patruliavimas ir policinės priemonės yra tęsiamos.

Policijos pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją ir primena, kad visuomet pastebėjus galimai daromą teisės pažeidimą apie tai nedelsiant praneštų skambindami.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA