Taikos prospekte taikos nebėra – vyksta kosminės lazerių kovos | Kas vyksta Kaune

Taikos prospekte taikos nebėra – vyksta kosminės lazerių kovos

Organizatorių nuotr.

Visi „Star Wars“, „Star Trek“ ar tiesiog kosmoso gerbėjai turėtų suklusti – Taikos prospekte į tarpgalaktines kovas juos kviečia naujas ir vienas didžiausių Kaune „Laser tag“ labirintas „Laser Place“.

Naujos erdvės kūrėjai pripažįsta: tokia pramoga vis dažniau įvertinama ne tik jaunosios, bet ir vyresnės auditorijos: tai puiki proga visiškai užsimiršti tiems, kurie niekaip negali atsipalaiduoti po sunkios darbo savaitės.

Sukurta JAV armijos

Visame pasaulyje ypač populiari pramoga (bendrai vadinama „Laser tag“) šiandien – tiesiog strateginis taktinis žaidimas. Tačiau mažai, kas žino, kad jos užuomazgos atsirado daugiau nei prieš 40 metų JAV armijoje: infraraudonųjų spindulių „ginklai“ buvo naudojami taktinėse pratybose.

Išradimas nuolatos tobulėjo ir netrukus atkeliavo į žaidimų rinką: įkvėpti filmo „Star Wars“, žaislų kūrėjai pasistengė, kad galimybė „pakovoti“ lazeriais taptų patraukli visiems. Akivaizdu, kad idėja pasiteisino: šiuo metu vėl atgimusi pramoga visame pasaulyje pritraukia milijonus gerbėjų.

Kviečia pasinerti į kosmoso labirintus

Taikos prospekte įsikūrusios pramogos „Laser place“ komanda nusprendė atsižvelgti į „kosminę“ tokių erdvių istoriją ir sukūrė autentišką kosmoso tematiką.

„Įrengėme net 540 kvad. m. labirintą, kurio „vinis“ yra planetomis, galaktikų gyventojais ir kitais simboliais švytinčios sienos, kurias beveik mėnesį puošė net dvi menininkės“, – pasakoja vienas iš „Laser place“ įkūrėjų Linas Lisauskas.

„Laser Place“ labirintas / Organizatorių nuotr.

„Mūsų tikslas buvo sukurti erdvę, kurioje galima visiškai užsimiršti: ateiti ir papulti į kitą pasaulį, kur galioja kitos taisyklės, kiti pojūčiai, kiti tikslai“.

Pramoga ne tik vaikams

Pasak „Laser place“ komandos, būtent emocijos yra pagrindinis „kabliukas“, kodėl čia norisi sugrįžti vėl ir vėl.

„Juokiasi, šokinėja, klykauja iš džiaugsmo ne tik vaikai, bet ir suaugusieji. Emocijos išlieka netgi žaidžiant ir daugiau kartų: visada galite rinktis naują, dar neišbandytą modulį, kuris kiek pakeis žaidimo specifiką“, – pasakoja L. Lisauskas.

Pasak jo, tokia pramoga puikiai tinka ir komandos formavimui: niekas taip nesuvienija kaip bendras tikslas paimti kitos komandos bazę.

„Manau, kad tai yra viena geriausių panašaus pobūdžio pramogų ir tai įrodo visas pasaulis – žaidime naudojama įranga tiekiama ir palaikoma šimtuose arenų. Ją nuolatos kuria ir palaiko beveik 200 specialistų, iš kurių net 30 yra programuotojai. Bendrai paėmus, „Laser tag“ rinka yra šiuo metu siekia pusę milijardo“.

„Laser Place“ labirintas / Organizatorių nuotr.

Ir sportas, ir šventė, ir „antidepresantas”

Vaikų gimtadieniai, bernvakariai, mergvakariai, įmonių šventės – kiekvienas „Laser place“ lankytojas atranda kažką naujo.

„Pastebėjome ir dar vieną malonų niuansą: besisukiodamas po labirintą ir bandydamas išvengti lazerio šūvio, gali nepastebėti, kaip sudeginsi ne tik visas blogas emocijas bet ir kelis šimtus kalorijų!”, – šypsosi dar viena „Laser place“ įkūrėja Vaida Kupstė.

„Norėdami garantuoti maksimaliai geras emocijas įrengėme ir keturis švenčių kambarius, kuriais galima naudotis visą žaidimo laiką. Jeigu įspūdžių dar negana, pasiūlysime ir „Xbox konsolę“ su begale žaidimų ir „kinect“ sistema, ir kavos, prie kurios puodelio galėsite aptarti įspūdžius. Darbo dienomis turime specialių pasiūlymų!”.

„Laser place“ rasite Taikos pr. 141.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA