Kaune pirmą kartą vyko konferencija, skirta antakių dizaino, blakstienų priauginimo bei laminavimo meistrams | Kas vyksta Kaune

Kaune pirmą kartą vyko konferencija, skirta antakių dizaino, blakstienų priauginimo bei laminavimo meistrams

Organizatorių nuotr.

Savaitgalį praūžusioje grožio parodoje „Moters pasaulis“ lankytojų dėmesį traukė gausybė renginių įvairiomis grožio puoselėjimo temomis. Parodos metu abejingų nepaliko ir pirmą kartą Lietuvoje Kirpejų ir grožio specialistų asociacijos organizuota „Lash and brow conference 2019” konferencija, skirta antakių dizaino, blakstienų priauginimo bei laminavimo meistrams.

[galerija kiek=”16″]

Pranešimus įvairiomis blakstienų ir antakių puoselėjimo temomis skaitė 20 pranešėjų. Konferencijos metu auditorijos buvo sausakimšos, pranešimų klausėsi daugiau nei du šimtai grožio srityje dirbančių specialistų.

„Lash and brow conference 2019“ renginyje, naujausias tendencijas taip pat pristatė kosmetologė-vizažistė ir „Beauty guru“ grožio įvaizdžio stilistė ir įkūrėja Vilija Šeputienė.

„Šiandien grožio rinkoje itin populiarėja antakių procedūros, tokios kaip antakių dizainas su henna dažais, antakių laminavimas bei ilgalaikės antakių procedūros“, – teigė kosmetologė-vizažistė V. Šeputienė.

Kosmetologė-vizažistė Vilija Šeputienė / Organizatorių nuotr.

Pasak jos, grožio rinkoje gausu įvairių tam skirtų priemonių bei procedūrų atlikimo technikų, todėl būtina atkreipti dėmesį į vis populiarėjančius antakių dizaino mokymus, kuriuose pateikiamos skirtingos koregavimo technikos, įvairūs dažų tipai, formos piešimas antakių pasta ir kiti techninės subtilybės.

„Moters pasaulis“ parodos metu, renginių erdvėje, buvo pristatyta „Unikali antakių dizaino henna technologija. Kaip išgauti tobulų antakių efektą?” Pranešimo metu V. Šeputienė su antakių stilistėmis Estera Petreikyte ir Monika Palabinskiene pristatė unikalią antakių dažymo technologiją su „Brazilian brow“ henna dažais.

„Šie dažai savo sudėtyje turi naujomis technologijomis gaminamą fiksuojančią emulsiją, kuri pagerina dažymo efektą bei užtikrina ilgesnį dažų išsilaikymą plaukelyje“, – paaiškino kosmetologė-vizažistė.

Seminaro metu buvo aptartos madingų antakių rinkos naujienos, antakių dažų saugumo bei namų priežiūros klausimai ir blakstienų priauginimo tendencijos. Kosmetologė-vizažistės teigimu, blakstienų priauginimo procedūros vis dar turi didelį populiarumą grožio paslaugų rinkoje, tačiau keičiasi blakstienų tendencijos ir atliekamos technikos. Tam įtakos turi vis augantis blakstienų laminavimo populiarumas.

Laminavimas išlieka populiarus ir antakiams. Laminavimo procedūra antakio plaukeliams suteikia purumo efektą, ištiesina plaukelį, pakoreguoja jo augimo kryptį bei prisotina atstatančiomis savybėmis turinčiais komponentais. Šią tendenciją V. Šeputienė pademonstravo ir parodos metu.

„Dabar itin keičiasi tiek makiažo, tiek antakių tendencijos. Klientės vis dažniau prašo kuo natūralesnių efektų. Jau nebenori tokių tamsių ir aiškią, griežtą liniją turinčių antakių. Dabar pagrindinė antakių mados tendencija yra purus, sušukuotas į viršų ir specialiu geliu sufiksuotas antakio plaukelis“, – pasakojo V. Šeputienė.

Nors seniau buvo madingos kuo ryškesnės makiažo ir antakių tendencijos, kosmetologė rekomenduoja rinktis daug natūralesnes spalvas, kurios atlieptų plaukų spalvą ir nebūtų tamsesnės negu galvos plaukai. Vizažo meistrė pabrėžia, kad net ilgalaikio makiažo srityje – siekis sukurti kuo platesnį, puresnį antakį vis labiau užkariauja ir Lietuvos rinką.

V. Šeputienė priduria, jog renkantis meistrą rodos, kad ir tokiai paprastai procedūrai kaip antakių dizainas, visų pirma, reikėtų pasidomėti apie procedūrą atliekančios meistrės kvalifikaciją. Ji rekomenduoja peržiūrėti atliktų darbų nuotraukas, atkreipti dėmesį į produktus su kuriais dirba savo srities specialistės bei nebijoti pasidomėti ar jie yra sertifikuoti.

Kosmetologė-vizažistė Vilija Šeputienė / Organizatorių nuotr.

„Jei meistrė nuolat tobulėja, investuoja ne tik į mokslus, bet ir kokybiškus produktus bei turi daugiau nei dviejų metų patirtį, galima tikėtis, jog ji sugebės išgirsti kliento poreikius, atlikti tobulą antakių dizainą ir pasiūlyti tinkamas namų priežiūros priemones“, – atviravo kosmetologė-vizažistė V. Šeputienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA