N. Venckienė atvežta į Kauno apylinkės teismą | Kas vyksta Kaune

N. Venckienė atvežta į Kauno apylinkės teismą

„Kas vyksta Kaune“, BNS inf. 2019/11/07 13:30

Policija ketvirtadienį atvežė iš JAV pargabentą buvusią teisėją ir parlamentarę Neringą Venckienę į Kauno apylinkės teismą, kur bus sprendžiamas klausimas dėl jos suėmimo.

Iš policijos automobilio išlipusi N. Venckienė šypsojosi ir pamojo susirinkusiai žurnalistų miniai, tačiau į žiniasklaidos klausimus neatsakinėjo.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai apie vidurdienį pasakojo, kad Kauno apylinkės teismo koridoriai pilni policijos, pareigūnai tikrina išėjusių žmonių kišenes ir griežtai prižiūri, kad būtų išvengta bet kokių provokacijų ar išpuolių.

Kaip skelbia BNS, N. Venckienei pareikšti įtarimai dėl teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo policijos pareigūnui, trukdymo antstoliui ir sudavimo į veidą Laimutei Stankūnaitei.

Anot prokuratūros, N. Venckienei išvykus iš Lietuvos, jai buvo skirtas suėmimas už akių, todėl trečiadienio vakarą grąžinus įtariamąją į šalį suėmimas turi būti paskirtas iš naujo. Pareigūnai be teismo sprendimo gali būti apriboję jos laisvę 48 valandas.

Įtariamosios advokatė Sonata Žukauskienė teigia, kad ji kaltės nepripažįsta ir prašys vietoje suėmimo skirti rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad griežčiausia bausmė už N. Venckienei inkriminuojamus nusikaltimus yra treji metai laisvės atėmimo.

N. Venckienė trečiadienį vakare buvo pargabenta į Lietuvą ir yra laikoma Kauno tardymo izoliatoriuje. Ji iš šalies išvyko 2013 metais, o Čikagos kalėjime buvo laikoma nuo 2018 metų pradžios.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA