Suirutė „Kauno kolegijoje“: studentai teigia, kad yra daugiau meningokokinės infekcijos aukų (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Suirutė „Kauno kolegijoje“: studentai teigia, kad yra daugiau meningokokinės infekcijos aukų (papildyta)

Asociatyvi / Kauno klinikinės ligoninės nuotr.

Pirmadienio vakarą į „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi sunerimę „Kauno kolegijos“ studentai. Studentų teigimu, nukentėjusiųjų nuo meningokokinės infekcijos gali būti ir daugiau, o švietimo įstaiga nesiimama priemonių kuriomis užtikrintų studentų ir visos bendruomenės sveikatą.

„Eiti į paskaitas bijome, nes studentų bendruomenės nariai jau dalinasi žinia, kad dar vienas „Kauno kolegijos“ studentas, kuris kreipėsi į medikus – galimai miręs“, – teigia sunerimęs studentas.

Kita studentė „Kas vyksta Kaune“ redakcijai teigė, kad vakar iš „Kauno kolegijos“ bendrabučio į gydymo įstaigą buvo pristatytos dvi jaunos merginos.

Pasak VšĮ Kauno klinikinės ligoninės komunikacijos specialisto Sauliaus Tvirbuto, į ligoninę dėl meningokokinės infekcijos jau kreipėsi apie 30 asmenų, turėjusių kontaktą su studente, apie kurios mirtį buvo pranešta šeštadienio vakarą.

Kauno klinikinės ligoninės atstovas tikina, kad visi asmenys, kurie kreipėsi su negalavimais, buvo apžiūrėti ir įtarimai dėl meningokokinės infekcijos – nepasitvirtino. Taip pat visi asmenys buvo siunčiami kreiptis į šeimos gydytojus dėl profilaktinės sveikatos patikros.

Žinią apie dar vieną galimai nuo meningokokinės infekcijos mirusį studentą S. Tvirbutas kategoriškai paneigė, teigdamas, kad tai yra tiesiog gandai.

Taip pat šią informaciją paneigė ir „Kauno kolegijos“ atstovė, teigdama, kad informacijos apie dar vieną mirusį studentą neturi.

Studentų teigimu, meningokokinės infekcijos situacija vertinama ne rimtai.

„Kolegija į studentų prašymus stabdyti paskaitas nereaguoja, sako ne jūsų reikalas. Visi šoke“, – pasakojo jaunuolis.

„Kauno kolegijos“ atstovės teigimu, sąmyšį dėl meningokokinės infekcijos kelia patys studentai. Pasiteiravus ar žadama švietimo įstaigoje skelbti karantiną, buvo teigiama, kad tam kol kas nėra reikalo.

Papildyta 14.12 val.

Kaip teigiama pranešime, „Kauno kolegija“ ėmėsi visų, specialistų rekomenduotų priemonių, kad užtikrinti savo bendruomenės narių sveikatą.

Pasak „Kauno kolegijos“, paskutiniais medicinos įstaigų pateiktais duomenimis, daugiau aukų ar meningokokinės infekcijos nustatytų atvejų nėra užfiksuota, tai viešojoje erdvėje ir uždaruose forumuose sklandantys gandai apie naujus mirties ar meningokokinės infekcijos atvejus neatitinka tikrovės.

Daugiau informacijos skaitykite čia.

Primename, kad jaunos merginos gyvybė dėl meningokokinės infekcijos, užgeso šeštadienį, spalio 26 dieną. 19-os metų mergina penktadienį dar buvo paskaitose „Kauno kolegijoje“, kur ir pasijuto blogai.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA