Už mažiau taršų automobilį – kompensacinė išmoka | Kas vyksta Kaune

Už mažiau taršų automobilį – kompensacinė išmoka

delfi.lt 2019/10/14 10:29
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Mažiau taršių transporto priemonių įsigijimo skatinimui Aplinkos ministerija siūlo 1 tūkst. eurų kompensacinę išmoką.

Išmokas būtų galima gauti įsigyjant M1 klasės transporto priemonę, kurios bendras išmetamas anglies dioksido CO2 kiekis ne didesnis kaip 130 g/km. Automobilio pirmosios registracijos data ES turėtų būti 2013 m. sausio 1 d. arba vėlesnė, jis varomas vien tik benzinu, dujomis (gamtinėmis arba suskystintomis), etanoliu, elektra arba be benzino dar ir dujomis (gamtinėmis arba suskystintomis), etanoliu, elektra. CO2 kiekio ir pirmosios registracijos datos kriterijai netaikomi elektromobiliams.

Kaip teigiama ministro įsakyme, pareiškėjas gali gauti kompensaciją, jei įsigyja ir savo vardu įregistruoja mažiau taršų automobilį arba lizingo būdu įsigyja (tampa automobilio valdytoju) mažiau taršų automobilį.

Kaip rašoma dokumente, pareiškėjas gali gauti tik vieną kompensacinę išmoką, automobilis su tuo pačiu VIN numeriu gali būti kompensuojamas tik vieną kartą. Kompensacinė išmoka išmokama ne vėliau kaip per 30 kalendorinių dienų nuo sprendimo priėmimo datos.

ELTA primena, kad spalio 3 d. Aplinkos ministerija skelbė parengusi Transporto priemonių taršos mokesčio įstatymo projektą, kuris numato mokestį už transporto priemonių (TP) keliamą taršą. Įstatymo projekte taršiomis laikomos tos TP, kurios turi dyzelinu varomą variklį, kurio CO2 išmetimai viršija 115 g/km, ir tos TP, kurios turi benzinu ir (ar) dujomis varomą variklį, kurio CO2 išmetimai viršija 130 g/km.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA