Kaune atidarytas naujas sporto aikštynas: nustatė, kiek kainuos naudotis | Kas vyksta Kaune

Kaune atidarytas naujas sporto aikštynas: nustatė, kiek kainuos naudotis

R. Tenio nuotr.

Prikėlus Partizanų gatvėje buvusį apleistą stadioną, Kauno taryba nustatė ir mokestį, kurį teks pakloti norint sportuoti aikštelėje. Kauno miesto savivaldybės Sporto skyriaus vedėjo Mindaugo Šivicko teigimu, aikštyno atnaujinimas jau baigtas, o pageidaujančių čia užsukti netrūksta.

Kaip nurodoma M. Šivicko inicijuotame įstatymo projekte, kuriam pritarė Kauno miesto taryba, naudotis sporto mokyklos „Tauras“ valdoma regbio aikštele Partizanų g. 192 valandą kainuos 40 eurų, jeigu rengiama treniruotė, ir 60 eurų, jei organizuojamos varžybos.

Kaip dėstoma projekto aiškinamajame rašte, šiemet įrengus aikštelę, čia sudarytos sąlygos ne tik vykdyti treniruotes bei varžybas sporto mokyklos auklėtiniams, tačiau ir leisti naudotis stadionu miesto gyventojams, sporto organizacijoms, o tam esą „tikslinga patvirtinti (…) nuomos įkainį“.

Nurodoma, kad papildomai už nuomą gautas lėšas „Tauras“ „panaudos ūkinės veiklos gerinimui, sudarys treneriams ir sportininkams geresnes sąlygas sportuoti bei dalyvauti varžybose, teiks kokybiškesnes paslaugas įvairaus amžiaus miesto gyventojams“.

Savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas „Kas vyksta Kaune“ informavo, kad stadiono rekonstrukcijos darbai yra priduoti, aikštė užbaigta – tik reikėtų pasitikslinti pačioje sporto mokykloje, ar žolė jau pilnai sudygusi, įleidžiami žmonės iš išorės. „Žolės pjovimai vyksta, bet galimas daiktas, kad ji dar turi tankiau suželti“, – pasakojo M. Šivickas.

Šiuo metu aikštyną valdo sporto mokykla „Tauras“, o nuo kitų metų, atlikus reorganizaciją, jis pereis į „Gajos“ rankas. Kadangi, anot pašnekovo, jau yra norinčių į tas aikšteles ateiti sportuoti – bent ant dirbtinės dangos, kur vyksta vaikų treniruotės – savivaldybė buvo priversta nustatyti šių paslaugų įkainius, nes iki šiol jų nebuvo.

„Pagal minėtus įkainius aikštynu naudotis gali visi norintys. Jiems reikia kreiptis į sporto mokyklą ir laisvu laiku, kai nevyksta treniruotės, yra galimybė aikštelę išsinuomoti“, – aiškino M. Šivickas.

Aikštelė iš esmės skirta regbiui – šiai sporto šakai pritaikyti aikštės matmenys, subraižytos linijos, pastatyti vartai. Tačiau treniruotes, pastebėjo Sporto skyriaus vedėjas, galima daryti ir žolės riedulio, futbolo.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad sprendimas prikelti Partizanų gatvėje merdėjusį stadioną priimtas dar 2014 m. Tuomet savivaldybė skelbė, kad daugiau nei 3 ha plote bus įrengta Europos regbio asociacijos reikalavimus atitinkanti regbio aikštelė, treniruočių aikštelė, bėgimo takeliai, projekte numatyta pastatyti ir lauko treniruoklių kompleksą, netgi persirengimo kambarius ir tribūnas žiūrovams.

Prieš penkerius metus portalo fotografo užfiksuotoje aikštelėje stovėjo regbio vartai, tačiau nebuvo jokių linijų, žėlė ne pačios geriausios būklės veja. Iš kadaise stovėjusių suolų žiūrovams bebuvo likę metaliniai laikikliai, šalimais riogsojo apleista pirtis, kurioje, „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, rinkdavosi nusikalstamos „Daškinių“ grupuotės nariai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA