„KG Group“ paukštynai planuoja eksporto plėtrą į JAE | Kas vyksta Kaune

„KG Group“ paukštynai planuoja eksporto plėtrą į JAE

BNS 2019/08/30 15:04
Asociatyvi / AB „Kauno grūdai“ „Facebook“ puslapio nuotr.

Žemės ūkio produktų perdirbimo ir maisto gamybos grupės „KG Group“ Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai planuoja gaminamos paukštienos eksporto plėtrą į Persijos įlankos šalis.

Tokią galimybę atveria rugpjūčio pabaigoje „Halal Control Lithuania“ gauta akreditacija išduoti eksportui į musulmoniškas šalis būtinus „Halal“ sertifikatus, pranešė įmonė.

Kadangi Maisto ir veterinarijos tarnyba pernai yra suderinusi reikiamus sertifikatus su Jungtinių Arabų Emyratais (JAE), įmonė pirmiausia naujų klientų planuoja žvalgytis šioje šalyje.

„Esame numatę naujų klientų paiešką šioje šalyje. Tikimės, kad bus suderinti leidimai ir į kitas Persijos įlankos šalis“, – pranešime sakė „KG Group“ Paukštininkystės verslo, valdančio Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynus, vykdomasis direktorius Darius Gudačiauskas.

Pasak jo, tikimasi, jog Lietuvai bus suteikta teisė eksportuoti paukštienos produkciją į Kiniją, Pietų Korėją, Pietų Afrikos Respubliką ir Kanadą.

Prognozuojant didėsiantį paukštienos poreikį, Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynuose numatytas ir gamybinių pajėgumų didinimas – įmonė planuoja paukštidžių plėtrą bei 2020–2021 metais Vilniaus rajone įrengti naują mėsos perdirbimo liniją, kuri leis per valandą perdirbti 2,5 karto daugiau paukštienos produkcijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA