Ketvirtadienio naktį spalvingai nušvito Jurgio Mačiūno aikštė | Kas vyksta Kaune

Ketvirtadienio naktį spalvingai nušvito Jurgio Mačiūno aikštė

A. Aleksandravičiaus nuotr.

Praėjusią naktį, 23 val. 45 min. nuo Parodos kalno leidęsi ar į jį kilę kauniečiai galėjo stebėti neįprastą reginį: Jurgio Mačiūno aikštė ir joje esanti fluksiška iliustracija nusidažė ryškia geltona spalva.

[galerija kiek=”4″]

Šį veiksmą inicijavo „Kaunas 2022“ bendruomenių programos „Visi kaip vienas“ komanda. Organizatoriai sako, kad taip norima pažymėti kurioje vietoje ir kokiu metu bus duotas startas kopimui į Parodos kalną fluxus stiliumi, kitą penktadienį, rugsėjo 6 d. 23 val. 45 min..

Tuomet eismas bus uždarytas, o vietoje automobilių kalną užplūs šimtai įvairiai persirengusių ar neįprastus dalykus veikiančių kauniečių ir miesto svečių.

Fluxus – tai niekada nesibaigiantis judėjimas ir noras kilti, kopti, keistis. Taigi ir simbolinis Parodos kalno užkariavimas šiemet vyks kiek kitaip – jau sutemus, naktį iš rugsėjo 6-osios į 7-ąją. Bet tai – tik viena margaspalvės dviejų dienų programos dalis. „Iš laikinumo – į šiuolaikiškumą. Iš centro – į ne-centrą. Iš kasdienybės – į netikėtumus. Iš aikštės, į kurią negalima patekti – į spektaklį, kurio negalima matyti“, – taip į Fluxus festivalį kviečiami visi susidomėję.

„Kaunas 2022“ Bendruomenių programos „Visi kaip vienas“ kuratorė Greta Minkštimienė teigia, kad šiemet į festivalį ir kopimą į Parodos kalną siekiama įtraukti kuo daugiau Kauno miesto ir Kauno rajono gyventojų ir jų bendruomenių, kurios yra miesto varomoji jėga: „Visus kviečiame dalyvauti ne tik vidurnakčio lipime, bet ir pasirodyti po jo vyksiančiame renginyje Ąžuolyne – sąraše jau turime daugiau nei 30 įvairių bendruomenių ir bendruomenių atstovų, visų jų pasirodymai festivalyje bus kitokie, netikėti, nekasdieniški, išvirkšti ir taip toliau“.

Tradiciniu tampantis kopimas į Parodos kalną yra „Fluxus festivalio“ dalis. Daugiau informacijos apie festivalio veiksmą skelbiama „Facebooke“ ir „Visi kaip vienas“ interneto svetainėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA