Laisvalaikio idėjos priešpaskutiniam vasaros savaitgaliui (renginių apžvalga) | Kas vyksta Kaune

Laisvalaikio idėjos priešpaskutiniam vasaros savaitgaliui (renginių apžvalga)

R. Tenio nuotr.

Deja, bet vasara eina į pabaigą – artėja priešpaskutinis vasaros savaitgalis. Kaune bus pilna koncertų, ekskursijų ir kitų iniciatyvų. Džiugi žinia ir ta, jog savaitgalio orai nusimato gana šilti ir saulėti. Tad skubėkime džiaugtis likusia vasaros dalimi ir praleiskime ją turiningai.

Ketvirtadienis

17:30 val. Kauno miesto muziejus kviečia visus kauniečius ir miesto svečius prisiminti Baltijos kelią, kuris paliko vieną ryškiausių pėdsakų bendroje Baltijos šalių istorijoje. Miesto rotušėje vyksiančio renginio metu bus aptariama šio reiškinio svarba, pristatytas trumpametražinis filmas, kuriame dalyviai galės išvysti labiausiai jaudinančius 1989 m. rugpjūčio 23 d. įvykių kadrus bei dalyvių iš Kauno prisiminimus.

19:00 val. “Adforum” kiemelyje Mantas Jankavičius atliks gyvo garso koncertą „Su Tavimi. Po dangumi“.Charizmatiškasis dainininkas kviečia pasimėgauti įsibėgėjusio šiltojo sezono džiaugsmais po atviru dangumi, padės atitrūkti nuo kasdienybės ir įkvėps visam artėjančiam savaitgaliui. Reikalinga staliukų rezervacija.

20:00 val. Aušra ir Tautvydas kviečia kiekvieną jaukiai praleisti vakarą Pilies Sode ir kartu mėgautis gyva muzika, kuri tvyro ore ir gyvenimą spalvina gražiausiomis spalvomis. Koncertas nemokamas.

Penktadienis

14:00 val. Vaikai ir jų tėveliai yra kviečiami į Kauno rajono viešosios bibliotekos Vaikų centrą Garliavoje, kur bus galima susipažinti su Baltijos keliu bei įvairias faktais apie šį įvykį. Renginys nemokamas.

19:00 val. Restorane „MŪŪ BBQ” vyks nemokamas „Lietuvos balso” finalistės Grėtės Eitmantytės ir gitaristo Dominyko Tranelio koncertas. Reikalinga staliuko rezervacija.

23:00 val. Į nepamirštamą koncertą kviečia atlikėja Migloko. Koncertas vyks Olympic Casino Donelaičio gatvė 27. Renginys nemokamas, ribojamas dalyvių amžius.

Šeštadienis

9:00 val. Nemuno saloje Lietuvos žurnalistas, laidų vedėjas ir rašytojas A. Tapinas kvies į kasmetinį pilietiškumo renginį “Laisvės piknikas”. Vasaros festivalis kvies dalyvauti šeimas ir turiningai praleisti laisvalaikį. Dalyvių lauks diskusijų erdvės, pramogų ir sporto zonos, žaidimų erdvės, garsių muzikos grupių pasirodymai, o vakarą vainikuos fejerverkų šuo.

11:00 val. Veiverių žirgyne vyks žirgų konkūro varžybos, kurios yra skirtos vasaros sezono pabaigtuvėms, norint išsiaiškinti, kokią pažangą pavyko pasiekti raiteliams su savo žirgais konkūrų sporto šakoje. Raiteliai varžysis skirtingose kliūčių aukščių kategorijose dėl prizų, sieks pagerinti rekordus. Renginys nemokamas.

12:00 val. Kauno Rotušėje organizuojamas „Šeimadienis muziejuje”. Edukacinio užsiėmimo metu dalyviai net tik galės sužinoti įdomių faktų apie rotušę, bet ir dalyvauti komandiniame orientaciniame žaidime. Reikalinga registracija, suaugusiems užsiėmimas mokamas, o vaikams – ne.

16:30 val. Kadagių slėnyje vyks koncertas “Skambantis kadagių slėnis”, kuriame dalyvauja gerai žinomas dainininkas Linas Adomaitis kartu su grupe kitų atlikėjų. Koncertas nemokamas.

Sekmadienis

Nuo 11:00 val. Kauniečiai yra kviečiami pasinaudoti proga ir aplankyti Nacionalinį M. K. Čiurlionio dailės muziejų nemokamai. Taip pat, tai bus paskutinė proga išvysti grafų Kosakovskių bibliotekos lobyną parodoje „Po Naktikovo ženklu: grafų Kosakovskių biblioteka“.

12:00 val. Norintys pasivaikščioti po Kauną ir išgirsti įdomių istorijų yra kviečiami į ekskursiją „Mistinės Kauno vietos“ – Senamiestis. Ekskursijos dalyvius lydės įtraukiančios istorijos apie keistus įvykius nutikusius senamiesčio namuose, gatvėse, tarpuvartėse, uoste, sandėliuose, rūsių požemiuose. Susitikimo vieta prie Kauno Muzikinio teatro įėjimo, iniciatyva mokama.

Apie šiuos ir kitus renginius vykstančius Kaune ir visoje Lietuvoje galite rasti portalo renginių kalendoriuje. Taip pat nepamirškite pasveiktini pažįstamų, kurie šį savaitgalį sumainys aukso žiedus. Vestuvininkų sąrašą galite rasti ČIA.

O jei norite laiką praleisti atsipalaiduojant prie vandens, aplankykite portalo „Vandens temperatūros” rubriką – joje galite rasti informaciją apie vandens telkinių temperatūrą aplink Kauną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA