Kauno pilies žiede bandoma įvesti tvarką | Kas vyksta Kaune

Kauno pilies žiede bandoma įvesti tvarką

R. Tenio nuotr.

Itin eismo apkrautame Kauno pilies žiede prieš kelias savaites išdygo nauji eismo reguliavimo elementai – ši žiedinės sankryžos naujovė, atskirianti eismo juostas, skirta pakoreguoti painios ir avaringos žiedinės sankryžos eismą.

Pilies žiedas yra viena iš netradicinių Kauno žiedinių sankryžų, neretai naujiems Kauno vairuotojams tampanti iššūkiu, nes eismas čia vyksta ne taip, kaip įprasta kitose žiedinėse sankryžose.

Šiuo žiedu važiuodami vairuotojai privalo duoti kelią automobiliams, atvažiuojantiems per tiltą nuo Vilijampolės pusės. Taip pat privaloma duoti kelią ir judantiems link Jonavos gatvės Gertrūdos gatve. Tokia eismo organizavimo sistema – unikali ir veikianti tik keliose žiedinėse sankryžose.

Dėl painios žiedo eismo organizavimo sistemos, sankryžoje padidėja avarinių situacijų tikimybė ir neretai susidaro spūstys.

Prieš kelias savaites šioje žiedinėje sankryžoje atsiradę eismo juostas atskiriantys borteliai teikia vilties, kad eismas šiuo žiedu taps saugesnis ir lengviau įkandamas Kauno vairuotojams.

Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius nurodė, kad dėl naujų eismo juostas skiriančių elementų, eismas pilies žiedu turėtų tapti sklandesnis.

„Siekiame, kad nebūtų kertamos ištisinės juostos ir nesudaromos avarinės situacijos. Sumažės avarijų tikimybė, eismas vyks sklandžiau, mažės eismo spūsčių“, – teigė M. Matusevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA