Aleksoto tiltu jau rieda automobiliai: eismą atsidarė patys? | Kas vyksta Kaune

Aleksoto tiltu jau rieda automobiliai: eismą atsidarė patys?

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Nors Kauno miesto savivaldybė savaitės pradžioje skelbė, kad Vytauto Didžiojo (Aleksoto) tiltas bus atidarytas pirmadienį, panašu, kad svarbia jungtimi eismas atnaujintas jau savaitgalį. „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, automobiliai čia važiuoja jau nuo šeštadienio vakaro.

Pavyko baigti anksčiau

Kaip pasakojo portalo skaitytojas, eismas tiltu atidarytas šeštadienį, apie 20 val. Tiesa, veiksmą stebėjusiam vyrui pasirodė, kad užtvaras savavališkai patraukė patys vairuotojai.

Netrukus tiltu pradėjo riedėti automobiliai – pašalinus tvoras ir ribojančius ženklus, kaunietis suskaičiavo 20 į kitą pusę pervažiavusių transporto priemonių. Eismas intensyvėjo, greitai automobiliai pradėjo sukti vienas paskui kitą.

Sekmadienio popietę užtvarų prie tilto jau nebuvo matyti, o eismas čia vyko kaip įprasta. „Kas vyksta Kaune“ susisiekus su Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėju Aloyzu Pakalniškiu, visgi, šis patikino, kad srautas paleistas su rangovo žinia.

„Darbai, ko gero, baigti kiek anksčiau, tad eismas paleistas savaitgalį. Žinau, kad penktadienį tiltą dar dažė, tačiau darbus pavyko baigti anksčiau“, – sakė A. Pakalniškis.

Atnaujintas tiltas ir prieigos

Primename, kad Aleksoto tiltas buvo uždarytas birželio 25 d. Kaip skelbta anksčiau, rekonstrukcijos metu atnaujinti tilto turėklai, išvalyti deformaciniai pjūviai, pėsčiųjų zonoje ir važiuojamojoje dalyje sutvarkyti įtrūkiai. Prieigose įrengtos papildomos eismo juostos, kurios pagerins susisiekimą su Marvele ir miesto centru.

Transporto ir eismo valdymo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius aiškino, kad Užnemunės gave link Aleksoto važiuojantys vairuotojai pabaigus darbus galės judėti trimis eismo juostomis. Tiltu nuvažiuojant link Marvelės bei H. ir O. Minkovskių gatvės, vietoje dviejų juostų taip pat įrengtos trys.

„Nuo šiol autobusai nevažiuos garbės rato po Aleksoto tiltu, taip sudarydami eismo spūstis. Keleiviai Aleksotą pasieks žymiai greičiau. Ties Aleksoto funikulieriaus aikštele perkelta stotelė bus patogesnis ir patiems keleiviams“, – kitus pokyčius vardijo M. Matusevičius.

Dėmesio sulaukė ir į tiltą vedanti Veiverių gatvė. Įkalnėje kelininkai sutvirtino gatvės pagrindus bei, kaip rašyta antradienį, baigia pakloti naują asfaltbetonio dangą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA