Kaunietis įpykęs: kodėl sudarkytas visiškai šviežiai paklotas asfaltas? | Kas vyksta Kaune

Kaunietis įpykęs: kodėl sudarkytas visiškai šviežiai paklotas asfaltas?

R. Tenio nuotr.

Pirmoje savaitės pusėje „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė antakius iš nuostabos kilstelėti verčianti vaizdo medžiaga. Skaitytojo užfiksuotame įraše – išpjaustyta šviežutėlė Aleksoto kalno asfalto danga.

Kaunietis, jo žodžiais, sudarkytą asfaltą Veiverių gatvėje pastebėjo sekmadienio naktį važiuodamas iš festivalio „Akacijų alėja“. Gerokai supykęs jaunas vyras „ūkiško“ darbo vaisius nutarė nufilmuoti.

Šiuo metu dėl vykdomų rekonstrukcijos darbų abi Veiverių gatvės kalno pusės uždarytos, eismas čia nevyksta. Skaitytojo teigimu, naujas asfaltas paklotas prieš 2-3 savaites. Vairuotojai nė nespėjo pralėkti gatve, o ši, stebėjosi vaikinas, jau sugadinta.

„Kas vyksta Kaune“ susisiekus su Kauno miesto savivaldybe, Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis paaiškino, kad gatvės remontas dar nebaigtas – pasipiktinęs vyras esą pamatė tik tarpinį darbų rezultatą.

Anot A. Pakalniškio, šioje vietoje vykdoma europinė lietaus nuotekų rekonstrukciją. Darbų rangovas – bendrovė „Autokausta“ paprašė, kad vamzdynai būtų nutiesti, kol gatvė iki galo neišasfaltuota. „Tam, kad po pusės metų ar metų nereikėtų kasti naujai išasfaltuotos gatvės, kasa dabar“, – dėstė A. Pakalniškis.

Veiverių gatvėje, nurodė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas, paklotas tik apatinis asfalto sluoksnis, kuris dėl vamzdyno rekonstrukcijos buvo išpjautas. Iš viso tiesiami trys asfalto sluoksniai, tad, reikia suprasti, šis „sudarkymas“ įtakos dangos kokybei baigus darbus neturės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA