Vieni didžiausių Europos cukraus gamintojų Kaune įkurs verslo centrą | Kas vyksta Kaune

Vieni didžiausių Europos cukraus gamintojų Kaune įkurs verslo centrą

Asociatyvi / „Nordzucker“ nuotr.

Pirmaujanti Europos cukraus gamintoja „Nordzucker“ steigia verslo paslaugų centrą Kaune. Kaip skelbiama agentūros „Investuok Lietuvoje“ pranešime, bendrovė jau yra įdarbinusi 230 žmonių savo cukraus gamykloje Kėdainiuose, o dabar toliau plečia veiklą Lietuvoje.

„Nordzucker Business Services“ siūlys mūsų grupės įmonėms paslaugų komplektą ir padės užtikrinti mūsų procesų veiksmingumą ir nuoseklumą“, – pranešime spaudai cituojamas Aleksandras Bottas, „Nordzucker“ finansų direktorius.

Bendrovė tiki Kaunu kaip itin perspektyviu miestu verslo paslaugų sektoriuje. Talentų pasiūla mieste esą buvo vienas svarbiausių kriterijų, „Nordzucker“ vertintų pasirenkant Kauną iš kitų konkuravusių vietų. Bendrovė ypač ieškojo vokiečių ir Šiaurės šalių kalbas mokančių specialistų, todėl vertinta vietos talentų daugkalbystė.

Kitas svarbus veiksnys „Nordzucker“ nusprendžiant, kurį miestą pasirinkti, buvo sąlyginai neprisotinta Kauno darbo rinka ir pagalba iš vietos bei šalies institucijų. Bendrovė ketina užmegzti ir toliau plėtoti ryšius su miesto mokymo įstaigomis, kad galėtų pritraukti jos augimui reikalingų įgūdžių turinčių darbuotojų.

Kaip skelbia „Verslo žinios“, per ateinančius dvejus metus planuojama čia įdarbinti 35 darbuotojus. Pradžioje centras įsikurs laikiname biure, vėliau jį numatoma perkelti į verslo centrą „Kauno dokas“.

„Užsienio šalyse didelę dalį tiesioginių užsienio investicijų projektų sudaro toje šalyje jau veikiančių užsienio bendrovių plėtros projektai. Nemaža dalis šiuo metu Lietuvoje įsikūrusių užsienio bendrovių galėtų į Lietuvą atkelti dar daugiau funkcijų. Dėl to kartu su „Investuok Lietuvoje“ traukdami į Lietuvą naujas bendroves, praėjusiais metais skyrėme didesnius resursus darbui su jau esamais investuotojais. „Nordzucker“ atvejis rodo, kad ši taktika pasiteisina“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius.

Agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinio vadovo Manto Katino nuomone, „Nordzucker“ atsiradimas Kaune parodo, kad didėja Kauno, kaip verslo paslaugų centro, vaidmuo, ypač tarp Vokietijos bendrovių.

„Naujo verslo paslaugų centro steigimas Kaune aiškiai parodo, kad auga miesto, kaip pasaulinio verslo paslaugų centro, vaidmuo, ypač tarp Kauną savo plėtrai pasirinkusių augančio Vokietijos bendrovių būrio“, – tvirtina M. Katinas.

Braunšveige, Vokietijoje, įsisteigusi „Nordzucker“ grupė yra viena pirmaujančių cukraus gamintojų Europoje. Grupė iš cukrinių runkelių taip pat gamina bioetanolį ir gyvulių pašarus. Bendrovėje iš viso dirba 3 200 darbuotojų, ji valdo 18 grupės gamybos ir perdirbimo centrų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA