Aleksoto apžvalgos aikštelė – kada ji bus atvira visiems kauniečiams? | Kas vyksta Kaune

Aleksoto apžvalgos aikštelė – kada ji bus atvira visiems kauniečiams?

Vaizdo įrašo stop kadras

Trečiadienio vakarą socialiniame tinkle „Facebook“ buvo pasidalinta kauniečių mėgiamos vietos vaizdo įrašu – jame ne tik atskleidžiama, kuo po rekonstrukcijos patobulėjo Aleksoto apžvalgos aikštelė, bet ir kada ji bus prieinama visiems kauniečiams.

„Viena geriausių vietų įspūdingoms asmenukėms , romantiškiems pasimatymams ar tiesiog pasimėgavimui įspūdinga miesto panorama  – Aleksoto apžvalgos aikštelė jau greitu metu bus atvira visiems kauniečiams bei miesto svečiams“, – savo „Facebook“ paskyroje rašo Kauno miesto savivaldybė.

Įraše priduriama, kad svarbiausi darbai jau baigti: atnaujintos viršutinės ir žemutinės apžvalgos aikštelės, suremontuoti laiptai. Taip pat atsižvelgta ir į žmones su negalia – įrengtas specialiai jiems pritaikytas liftas.

Tiesa, siekiant išvengti galimo Gedimino kalno likimo, buvo skirtas nemenkas dėmesys šlaitui. 2017 metų rudenį, rengiant projektą apatinėje Aleksoto kalno dalyje buvo aptiktos nedidelės nuošliaužos. Jų priežastis išaiškėjo atlikus išsamius tyrimus – tai šaltinėliai. Dėl to buvo įrengta drenažo sistema, kuri surinks vandenį, kad šis neplautų šlaito. Stabilizavus šlaitą, padirbėta ir prie jo apšvietimo, tad tamsos nebeliks.

Kauno miesto savivaldybė pasilieka šiokią tokią paslaptį ir tikslios oficialaus apžvalgos aikštelės atidarymo datos neskelbia, tačiau žada, kad liko laukti vos kelios savaitės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA