Iš namo Kaune evakuoti gyventojai: dirba visos tarnybos (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Iš namo Kaune evakuoti gyventojai: dirba visos tarnybos (papildyta)

BNS 2019/05/08 17:19

Kaune trečiadienį baiminantis, kad gali sugriūti trijų aukštų namas, iš jo evakuoti gyventojai. Pastato pamatuose atsivėrė plyšys – pirminiais duomenimis, incidentas įvyko dėl pamatų tvarkymo darbų.

Kaip BNS sakė Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė Džiuginta Vaitkevičienė, 13.28 val. pastate K. Petrausko gatvėje dirbantis notaras Bendrajam pagalbos centrui pranešė, jog yra nusėdęs namo pamatas ir namas kabo ore, todėl jis nerimavo, kad namas gali įgriūti.

Apie situaciją jis teigė anksčiau jau informavęs Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją, tačiau nesulaukė pagalbos. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovės Lauros Valauskienės teigimu, turimais duomenimis plyšys pamatuose atsivėrė vykdant jų tvarkymo darbus.

Pasak ugniagesių atstovės, nuvykę specialistai įvertino situaciją ir nusprendė evakuoti gyventojus bei pastate įsikūrusios odontologijos klinikos ir notarų biuro darbuotojus.

Įvykio vietoje dirba policijos, ugniagesių ir kitų tarnybų atstovai. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Justina Kazragytė BNS sakė, kad šiuo metu visi gyventojai yra palikę patalpas.

„Šiuo metu visi gyventojai yra evakuoti saugiai, kaip ilgai truks pati evakuacija atsakyti negalime, nes priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai organizuoja ir jie nuspręs, kada ir ar saugu yra grįžti“, – sakė ji.

Naujienų portalo DELFI žiniomis, įvykio vietoje vyko statybų darbai, buvo atkastas pastato pamatas, kuris ir įgriuvo. Pasirodo, pirmajame namo aukšte įsikūrusios įvairios įmonės – jų darbuotojai pasakojo, kad pasigirdo keistas pokštelėjimas ir sienos ėmė trūkinėti, tada žmonės suskubo kviesti pagalbą.

Liudininkų teigimu, šios statybos vyko be jokių projektų ar suderinimų. Vos tik įgriuvus pastatui, statybininkai susirinko daiktus ir dingo, pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes. Pirminiais duomenimis, pavojų žmonių gyvybei keliančiame name gyvena 15 asmenų.

Papildyta 18:40: Gyventojams teks persikelti į laikiną būstą

Griūti pradėjęs namas bus tvirtinamas, kol darbai bus baigti gyventojai į jį grįžti negalės.

„Dabar tas namas yra aptvertas ir saugomas, kad niekas į jį nepakliūtų, o namą administruojanti įmonė stato sąramas, betonuoja ir rūpinasi to namo būkle, kad jis toliau neslinktų. Kai viskas bus pabaigta, informuos, kada žmonės galėtų atgal susikraustyti“, – BNS sakė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Namą administruoja bendrovė „Būsto valda“.

Įvykio vietą trečiadienio popietę apžiūrėjęs Kauno administracijos vadovas sakė, kad incidentas įvyko, kai vienas iš namo gyventojų nusprendė neteisėtai pagilinti rūsį. Pasikasus po pamatu, jis nusėdo ir dalis sienos pakibo ore.

„Mes pasirūpinsime gyventojais, kurie neturi, kur apsistoti, suteikėme laikiną būstą“, – sakė V. Šiliauskas.

Pasak V. Šiliausko, kol kas laikino prieglobsčio savivaldybės paprašė dvi šeimos.

Kada gyventojai galės grįžti į savo namus, kol kas neaišku.

Iš namo buvo išvesti gyventojai, teritorija aptverta. Ugniagesiai name atjungė dujas ir elektros tiekimą, BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA