Savaitgalį švęsime Užgavėnes ir mėgausimės išskirtiniais meno projektais (renginių apžvalga) | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį švęsime Užgavėnes ir mėgausimės išskirtiniais meno projektais (renginių apžvalga)

EGLĖ PETRONIENĖ 2019/02/28 15:00

Savaitgalį Kauno pašonėje šurmuliuos bene didžiausia Lietuvoje Užgavėnių šventė, tačiau nusprendę likti mieste taip pat neliūdės. Išskirtinių meninių projektų gerbėjams patiks pasaulinė šokio spektaklio premjera ir netradiciniai filmai, o skaitovų bei istorijos mylėtojų dėmesio lauks intriguojantys susitikimai su rašytojomis ir gidės pasakojimai. Apie tai, ką ir kur veikti, skaitykite portalo „Kas vyksta Kaune“ savaitgalio renginių apžvalgoje.

Ketvirtadienį, vasario 28 d.,

18 val. „Mokslo kavinėje“, E. Ožeškienės g. 7, vyks jau tradicija tapusios mainytuvės. Šį kartą renginio organizatoriai kviečia keistis indais ir kitais virtuvės rakandais.

Tuo pačiu metu kultūros bare „Godo“, Laisvės al. 98-1D, prasidės pranešimų vakaras „Mokslas ir miestas“. Projekto tikslas – neformalioje aplinkoje supažindinti bendruomenę su jaunųjų mokslininkų atliekamais tyrimais ir atstovaujamomis mokslo kryptimis. Daugiau apie renginio pranešėjus skaitykite čia.

18.30 val. Kauno centriniame knygyne, Laisvės al. 81, savo naujausią knygą „Lituanica. Nematoma pusė“ pristatys žurnalistė ir istorikė dr. Gražina K. Sviderskytė.

19 val. „Post“ galerijoje, Laisvės al. 51a, įvyks pasaulinė Phil Von teatralizuoto muzikos ir šokio monospektaklio „Human lost & found“ („Prarastas ir atrastas žmogus“) pasaulinė premjera. Įėjimas nemokamas.

Tuo pačiu metu Kauno menininkų namuose prasidės festivalio „Mondo Bizarro“ ir Gintauto Mažeikio organizuojama paskaita „Drąsa tapti mažuma ir įveikti išnaudojimą: Blaxploitacijos diskusija“. Po paskaitos vyks diskusija, o 20.30 val., Žilinsko dailės galerijoje – filmo „Coffy“ (rež. Jack Hill, 1973) peržiūra.

19 val. VDU didžiojoje auloje skambės kamerinės muzikos koncertas, skirtas paremti Kauno hospiso namus.

Penktadienį, kovo 1 d.,

nuo ryto Kauno „Žalgirio“ arenoje visam savaitgaliui įsikurs parodos „Beauty Expo“ ir „Sveikatos dienos“ (kaina – 3 Eur).

16 val. Maironio lietuvių literatūros muziejuje vyks dokumentinio filmo „Tumo kodeksas“ peržiūra. Renginyje dalyvaus scenarijaus autorė Liudvika Pociūnienė, režisierius Eimantas Belickas, prodiuserė Teresa Rožanovska, muziejininkas Alfas Pakėnas.

18 val. Kauno centriniame knygyne, Laisvės al. 81, apie savo naujausią romaną „Paskolink man savo gyvenimą“ papasakos žurnalistė, viešųjų ryšių specialistė, rašytoja Erika Umbrasaitė.

Aktyvaus laisvalaikio gerbėjai 18 val. laukiami Rotušės aikštėje, kur prasidės tradicinis 4,5 km bėgimas už laisvą, blaivią ir sveiką Lietuvą.

Vakaro pabaigai – elektroninės muzikos dueto „MaNNAazz“ koncertas „Punto Jazz palėpėjė“. Pradžia – 21 val. (kaina 8 Eur).

Šeštadienį, kovo 2 d.,

kviečiame į Užgavėnes Lietuvos liaudies buities muziejuje. Tradicinės linksmybės su folkloro ansambliais ir persirengėliais prasidės 12 val., tačiau norintys išvengti spūsčių į muziejaus teritoriją kviečiami atvykti jau nuo 10 val., kur susirinkusiųjų jau lauks gardumynų mugė bei kaukių dirbtuvėlės. Išsami šventės programa čia (kaina 2,5–5 Eur).

Nuo 12 val. žiemą varysime ir Kalniečių parke. Renginio organizatorius šeimos restoranas „Parkas“ ragina pasipuošti kaukėmis ir smagiai švęsti žiemos palydėtuves net tris dienas: kovo 2, 3 ir 5.

14 val. užsukite į tarpukario galeriją „Senieji amatai ir menai“, M. Valančiaus g. 27, ir gurkšnodami kavą pasiklausykite gidės istorijų apie Kauno praeitį (kaina 3 Eur).

Sekmadienį, kovo 3 d.,

15 val. VDU teatre, S. Daukanto g. 27, žiūrovų dėmesio lauks groteskiška drama „Baimė“. Spektaklis bus vaidinamas prancūzų kalba. Įėjimas nemokamas.

Daugiau savaitgalio pramogų – www.renginiai.kasvyksta.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA