Dėl kilusio skandalo „Kauno autobusų“ vadovybėje: direktorius pranešė apie sprendimą | Kas vyksta Kaune

Dėl kilusio skandalo „Kauno autobusų“ vadovybėje: direktorius pranešė apie sprendimą

R. Tenio nuotr.

Bendrovėje „Kauno autobusai“ vyksta vadovybės pasikeitimai. Vasario 19 dieną internete kilus skandalui dėl giminystės ryšių, ilgametis „Kauno autobusų“ vadovas Mindaugas Grigelis nusprendė palikti bendrovės generalinio direktoriaus postą.

„Šiandien po ilgai lauktos naujienos apie į Kauną atvykusius naujus autobusus ir ypač gražios jų pristatymo visuomenei šventės žiniasklaidoje pasirodė informacija, metanti šešėlį tiek ant mano paties, tiek ant visos įmonės reputacijos. Negaliu leisti, kad liktų nors menkiausia abejonė. Pajutau, jog ir miesto vadovai turi priekaištų mano darbui, todėl nusprendžiau nekelti nereikalingos įtampos šiuo sudėtingu savivaldos rinkimų kampanijos laikotarpiu, neduoti peno politinėms spekuliacijoms, todėl ir atsistatydinu iš užimamų pareigų“, – sako M. Grigelis.

Klausimų dėl vadovo galimo viešųjų ir privačių interesų konflikto kilo po to, kai „Kauno autobusai“ skelbtą konkursą laimėjo įgaliotas „Temsa“ atstovas Lietuvoje UAB „Kautra“. UAB „Kauno autobusai“ išperkamosios nuomos būdu įsigijo 25 naujus autobusus. Kai kam kilo įtarimų, jog šis sandoris nebuvo visai skaidrus, nes „Kautroje“ dirba M. Grigelio sūnus Pranas, o tai galėjo sukelti interesų konfliktą.

„Konkursas dėl naujų autobusų išperkamosios nuomos buvo skelbiamas viešai, nebuvo gauta jokių pastabų ar pretenzijų dėl konkurso sąlygų parengimo vienam tiekėjui ar konkurencijos ribojimo, jame galėjo dalyvauti visi norintys, – tvirtina M. Grigelis. – Nei aš, nei mano sūnus nebuvome komisijos nariais, juolab, kad sūnus privačioje įmonėje atsakingas tik už atsarginių detalių pardavimus ir klientų konsultavimą techniniais klausimais. Aš sąmoningai nuo visų procedūrų nusišalinau, todėl manau, jog visos komercinės procedūros buvo atliktos griežtai laikantis visų teisės aktų. Labai gaila ir apmaudu, kad iš šalies šios aplinkybės atrodo įtartinai. Tačiau mano sąžinė tikrai rami. Žinau, kad esu sąžiningas ir jokio nusikaltimo nepadariau“, – sakė M. Grigelis.

Vadovo nuomone, per du dešimtmečius, kuriuos jis vadovavo „Kauno autobusams“, buvo nuveikta daug ir prasmingų darbų, Kauno viešasis transportas tapo modernus ir inovatyvus, vienas iš šalies lyderių.

„Esu patenkintas, jog su puikia komanda mums pavyko daug nuveikti, palieku bendrovę ramia sąžine – esu tikras, jog pradėti darbai bus tęsiami. Šiandien įsigijome naujų autobusų, netrukus miesto gatvėse pasirodys nauji troleibusai ir tikėkimės, išsipildys visi planai, apie kuriuos šiandien buvo kalbėta pristatymo metu“, – sakė M.Grigelis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA