Dvi Kauno regiono įmonės turės sunaikinti keliasdešimt kilogramų lenkiškos jautienos | Kas vyksta Kaune

Dvi Kauno regiono įmonės turės sunaikinti keliasdešimt kilogramų lenkiškos jautienos

Asociatyvi / J. Danielevičiaus nuotr.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad nurodyta sunaikinti per 80 kg galimai nesaugios lenkiškos jautienos. Mėsą įsigijo dvi Kauno ir Kauno rajone veikiančios įmonės, tiesa, teigiama, jog Lietuvos rinkos ji pasiekti nespėjo.

Kaip nurodoma tarnybos pranešime, Lenkijos žiniasklaidoje pasirodžius informacijai apie galimai nelegaliai skerdžiamus sergančius galvijus, VMVT kreipėsi į šios šalies veterinarijos instituciją, prašydama pateikti informaciją apie priemones, kurių imtasi, kad nesveikų galvijų mėsa nepatektų vartotojams.

Lenkijos atsakinga institucija, atlikusi patikrinimus minėtoje skerdykloje ir iš jos produkciją įsigijusiose mėsos perdirbimo įmonėse, nustatė, kad nesaugi, neaiškios kilmės jautiena iš mėsos perdirbimo įmonių buvo išplatinta ne tik Lenkijoje, bet ir parduota mėsos perdirbimo įmonėms kitose ES šalyse.

VMVT duomenimis, mėsa buvo išplatinta Estijoje, Suomijoje, Prancūzijoje, Vengrijoje, Portugalijoje, Rumunijoje, Ispanijoje, Švedijoje, nedidelis jautienos kiekis (apie 80 kg) parduotas ir Lietuvos įmonėms. Apie tai informuota Europos Komisija ir valstybių narių atsakingos institucijos Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASFF).

Lietuvoje tikrinant rinkai pateiktą lenkišką jautieną nustatyta, kad iš mėsos perdirbimo įmonės „Zaklad mięsny“ (Kamienczyk, Lenkija) galimai nesaugios jautienos įsigijo dvi Lietuvos įmonės – Kaune veikianti UAB „Bidfood Lietuva“ ir Kėdainių rajone veikianti AB „Krekenavos agrofirma“.

VMVT inspektoriai nedelsiant atliko patikrinimus minėtose įmonėse. Nustatyta, kad šios partijos jautiena tebesaugoma įmonių sandėliuose ir neišplatinta Lietuvos rinkoje. Bendrovėms nurodyta šią mėsą sunaikinti šalutinių gyvūninių produktų perdirbimo įmonėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA