Vieną dieną per mėnesį kai kuriuos muziejus kauniečiai galės lankyti nemokamai | Kas vyksta Kaune

Vieną dieną per mėnesį kai kuriuos muziejus kauniečiai galės lankyti nemokamai

„Kaunas pilnas kultūros“, BNS inf. 2019/01/13 14:36
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo šių metų pradžios kiekvieną paskutinį mėnesio sekmadienį visi norintys gali nemokamai lankytis dalies Kauno muziejų nuolatinėse ekspozicijose. Kaip primena „Kaunas pilnas kultūros“, pernai toks Kultūros ministerijos pristatytas modelis buvo taikomas moksleiviams, o šiemet daugiau galimybių pažinti meną, kultūrą, istoriją turi ir jų šeimų nariai, visi muziejų išsiilgę, o gal juose dar nesilankę kauniečiai bei miesto svečiai.

Nuo 2019 m. nemokamo muziejų lankymo modelis taikomas ne visuose, bet tik nacionaliniuose ir respublikiniuose muziejuose, kurie yra pavaldūs Kultūros ministerijai. Taigi Kaune kiekvieno mėnesio paskutinį sekmadienį savo ekspozicijas nemokamai atvers:

Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus ir jo padaliniai (A. Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejus, Velnių muziejus, Istorinė LR Prezidentūra, A. ir P. Galaunių namai, L. Truikio Ir M. Rakauskaitės memorialinis muziejus, J. Zikaro memorialinis muziejus);

Maironio lietuvių literatūros muziejus ir jo padaliniai (Salomėjos Nėries memorialinis muziejus, Juozo Grušo memorialinis muziejus, Vaikų literatūros muziejus, Juozo Tumo-Vaižganto memorialinis butas-muziejus, Balio ir Vandos Sruogų namai-muziejus);

Lietuvos aviacijos muziejus, Lietuvos švietimo istorijos muziejus bei Kauno IX forto muziejus.

Taip pat kauniečiams ir miesto svečiams, nurodoma „Kaunas pilnas kultūros“ publikacijoje, visuomet pakeliui yra Lietuvos liaudies buities muziejus Rumšiškėse, kuris irgi prisijungė prie šios iniciatyvos.

Verta paminėti, kad programa siūlo nemokamą įėjimą į ekspozicijas, bet neapima kitų, įprastai mokamų, muziejų teikiamų paslaugų, pavyzdžiui, ekskursijų. Daugiau informacijos suteiks Kauno muziejų darbuotojai.

Kaip skelbė BNS, iš viso nuo šių metų paskutinį kiekvieno mėnesio sekmadienį duris atveria 74 Kultūros ministerijai pavaldūs nacionaliniai bei respublikiniai muziejai.

Į didesnę išvyką išsiruošę kauniečiai nurodytomis dienomis, pavyzdžiui, galės nemokamai lankyti ir Gedimino pilies bokštą, Palangos gintaro muziejų, Molėtų rajone esantį Lietuvos etnokosmologijos muziejų, Klaipėdoje įsikūrusį Lietuvos jūrų muziejų, Trakų pilį bei Telšiuose esantį Žemaičių muziejus „Alka“.

Kultūros ministerija pernai lapkritį skelbė, jog nemokamo muziejų lankymo modelis bus finansuojamas biudžeto lėšomis, kompensuojant muziejams negautas pajamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA