Numetė paslapties šydą: atskleidė, ko tikėtis eglutės įžiebimo šventėje | Kas vyksta Kaune

Numetė paslapties šydą: atskleidė, ko tikėtis eglutės įžiebimo šventėje

R. Tenio nuotr.

Nors prekybos centrai jau pasidabinę, o jų lentynos lūžta nuo kalėdinių papuošimų, Kaunas kartu su likusia Lietuva šventinio laikotarpio startą skelbs gruodžio 1-ąją. 18 val.  jaukų kalėdinio miestelio šurmulį, žinomų atlikėjų ir chorų balsus, aukščiausią eglę apjungs simbolinį pavadinimą turintis renginys „Tikros. Kalėdos. Kaune“.

Kauniečių pamiltoje ir žiemą be eglės neįsivaizduojamoje vietoje – Kauno rotušės aikštėje – įsikursiančios šventės pagrindinis akcentas bus menininkės Jolantos Šmidtienės sukurtos Kalėdinės eglės įžiebimas. Tiesa, renginys startuos valanda anksčiau nei Vilniuje, tad šventinėmis spalvomis kauniečiai pradės džiaugtis anksčiau.

Susirinkusius sveikins ir džiugins gausus būrys dainininkų ir muzikantų. Sielas virpins Lietuvos atstovė „Eurovizijos“ dainų konkurse Ieva Zasimauskaitė, pajudėti kvies grupė „Biplan, scenos diva „Monique“ ir „Lietuvos balso“ teisėjas Justinas Jarutis. Jiems kompaniją palaikys „Daddy Was a Milkamn“ ir ne vienai kartai gerai žinoma scenos primadona Birutė Dambrauskaitė. Balsais džiugins ne tik televizijos ekranuose šmėžuojantys veidai, bet ir didesnės gausos pajėgumai: galingas Kauno technologijos universiteto akademinis choras „Jaunystė“, vadovaujamas charizmatiškos dirigentės Danguolės Beinarytės ir Aleksandro Kačanausko muzikos mokyklos grupė „Dangi&Dangiukai“.

Susirinkusius stebins 20 m. eglutė

Jau pradėtos Rotušės aikštėje montuoti Kalėdinės eglės vizija aiški: didžiausia ir aukščiausia lig šiol žaliaskarė pasipuoš 4 mln. nuo kitų metų prekyboje nebeegzistuosiančiais skaidriais kokteiliniais šiaudeliais. Tačiau menininkei svarbu ne tik ekologija, bet ir estetika. Tad iš šiaudelių bus formuojamos pusnys, kurių idėja J. Šmidtienei gimė išvydus Karpatų kalnuose, Ukrainoje apsnigtų eglių vaizdą.

„Jau kitais metais bus uždrausta gaminti kokteilinius šiaudelius ir jais prekiauti. Didžiulė, 20 metrų siekianti eglė ir jai sunaudotų šiaudelių skaičius bus realybėje matomas įrodymas to, kiek šiaudelių Lietuvoje suvartojama vienos vasaros metu. Šventinė Kauno žaliaskarė įprasmins šią didžiulę krūvą, kuri yra išmetama ir nesurenkama, nerūšiuojama, nes šiaudeliai per sunkūs, jie tiesiog pasilieka gamtoje“, – švietėjiškus tikslus akcentuoja kūrėja.

Kalėdiniame miestelyje  lankytojai galės ne tik gėrėtis šviesomis ar dekoracijomis, bet ir įsigyti dovanų, paragauti skanėstų ir sudalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse. Netruks ir edukacinių užsiėmimų: vyks susitikimai su rašytojais, dailininkais ir muzikantais. Iš viso Rotušės aikštėje pūpsos 12 namelių: 9 prekybiniai nameliai, 2 edukaciniai nameliai, 1 infomacijos teikimui skirtas namelis.

Kauniečiai aikštėje galės daryti meniškas nuotraukas specialiai tam įkurtose vietose ar stebėti filmą, nes pastarųjų seansų irgi bus.

O kad laukimas neprailgtų, balsuokite ir išrinkite, kurių metų Kauno eglutė buvo gražiausia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA