Kauniečius kvies stabtelėti: miesto centras skendės žvakių liepsnų jūroje | Kas vyksta Kaune

Kauniečius kvies stabtelėti: miesto centras skendės žvakių liepsnų jūroje

R. Tenio nuotr.

Sekmadienį, lapkričio 18 d., visoje Lietuvoje minima Pasaulinę diena žuvusiems eismo įvykiuose atminti. Šiai dienai paminėti, trijuose didžiausiuose Lietuvos miestuose bus įgyvendinta akcija „Neužgesk“, kurios metu ant centrinių miesto pastatų plevens simbolinių žvakučių šviesos, kviesiančios praeivius stabtelėti, susimąstyti ir prisiminti asmenis, žuvusius tragiškuose eismo įvykiuose.

Pareigūnai kviečia dar kartą atkreipti dėmesį į atsakomybę už savo elgesį kelyje, ir kartu išreikšti solidarumą ir dvasinį palaikymą, skirtą šeimoms, kurios išgyvena netektis dėl eismo įvykiuose prarastų savo šeimos narių, draugų, pažįstamų.

Pagrindinis šios atmintinos (simbolinės) dienos tikslas – dar kartą atkreipti visuomenės dėmesį į kiekvieno asmeninę atsakomybę už savo elgesį kelyje, Kelių eismo taisyklių laikymąsi, kad būtų išvengta beprasmių aukų. Kartu tai – solidarumo išreiškimas ir dvasinis palaikymas, skirtas šeimoms, kurios išgyvena netektis dėl eismo įvykiuose prarastų savo šeimos narių, draugų, pažįstamų.

Ši diena minima nuo 2005 metų (2005 m. lapkričio 26 d. Jungtinių Tautų Organizacija (JTO) priėmė rezoliuciją, kuria kreipėsi į šalių vyriausybes, kad kiekvienais metais trečiasis lapkričio sekmadienis būtų skirtas žuvusiems eismo įvykiuose paminėti).

Pasaulinė diena žuvusiems eismo įvykiuose atminti minima Lietuvoje visą šią savaitę. Mokyklose vykdomos saugaus eismo pamokos, policijos pareigūnai dalyvauja susitikimuose su bendruomene, organizuojamos diskusijos saugaus eismo tema.

Programa:

nuo 18:00 iki 23:00 val. – subtiliomis šviesomis nušvis Kauno rotušės centrinis fasadas,

18.00 val. – šv. Mišios Kauno Arkikatedroje Bazilikoje. Mišias, skirtas žuvusiems eismo įvykiuose atminti, laikys rektorius, kapelionato kapelionas kun. mjr. Tomas Karklys.

18:00 – 21:00 val. – Kauno apskr. VPK pareigūnai Rotušės aikštėje kauniečius bei miesto svečius pakvies uždegti simbolinę atminimo žvakelę, skirtą tragiškai žuvusiems kelyje.

Taip pat bus galima susipažinti su naudojama technika tarnyboje, policijos tarnybiniais automobiliais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA