Speciali policijos operacija: sulaikyta grupuotė, naudojusi padirbtas banko korteles su „kaukole“ (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Speciali policijos operacija: sulaikyta grupuotė, naudojusi padirbtas banko korteles su „kaukole“ (papildyta)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šeštadienį po vidurdienio kauniečiai praneša skirtingose miesto vietose pastebėję gausias policijos pareigūnų pajėgas. Didžioji dalis policijos būrėsi prie bankomatų, galimai tykodami plėšikų, svarsto portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai. 

„Keli asmenys buvo operatyviai sulaikyti prie „Luminor“ bei „Nordea“ bankomatų. Kiek buvo įmanoma įžiūrėti, pas juos rasti neįprastai atrodantys, tamsios spalvos daiktai, panašūs į banko korteles su užrašytais skaičiais ir kaukolės simboliu“, – detales apie neįprastą reginį pasakoja kauniečiai, kurie pateko į įvykių sūkurį visiškai atsitiktinai.

Jų teigimu, sulaikant vieną asmenį, nuo bankomato jis pasileido bėgti į vieno prekybos centro gilumą, įsimaišė tarp pirkėjų, tačiau ten buvo sučiuptas. Kitas esą bandė slėpti savo tapatybę, dengdamas galvą kepure, akis – akiniais, o veidą šaliku, tačiau taip pat buvo sulaikytas policijos.

„Kas vyksta Kaune“ žurnalistai apie įvykį teiravosi Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnų. Pasak jų, spalio 27 d., apie 13 val., buvo gautas pranešimas, kad įtartinai atrodantys asmenys galimai bando išgryninti pinigus iš bankomatų.

Pirminiais duomenimis, sulaikyti keturi įtariamieji (du gimę 1990 m., kiti du – 1987 m.). Įvykio aplinkybės aiškinamos.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, galimai padirbtos, juodos kortelės su kaukolės simboliu buvo pastebėtos ir kituose Lietuvos miestuose, ten taip pat vyko specialios policijos operacijos.

Susisiekus su Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėju Ramūnu Matoniu, paaiškėjo, jog kol kas neturima daugiau informacijos apie kituose Lietuvos miestuose šeštadienį sulaikytus asmenis, kurie galimai būtų mėginę pasisavinti pinigus iš bankomatų naudodami keistai atrodančias banko korteles.

Papildyta: Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo ir netikros elektroninės mokėjimo priemonės gaminimo, tikros elektroninės mokėjimo priemonės klastojimo ar neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją ir primena, kad visuomet pastebėjus galimai daromą teisės pažeidimą, apie tai nedelsiant praneškite bendruoju pagalvos telefonu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA