Pradėtas ardyti saugomas S. Dariaus ir S. Girėno stadionas | Kas vyksta Kaune

Pradėtas ardyti saugomas S. Dariaus ir S. Girėno stadionas

R. Tenio nuotr.

S. Dariaus ir S. Girėno stadiono Kaune rekonstrukcijos darbai įgauna pagreitį. Nors atnaujinimas turėjo prasidėti dar liepą, tačiau, regis, rimtesnis progresas pasimatė įpusėjus rudeniui. Nepaisant zujančių darbininkų, vakar čia vyko Kauno „Stumbro“ ir „Jonavos“ komandų futbolininkų rungtynės, pasibaigusios užtikrinta kauniečių pergale rezultatu 3:0.

S. Dariaus ir S. Girėno stadione pilnu tempu plušantys darbininkai nugriaus beveik viską, palikdami tik senojo Kauno stadiono pamatus – čia iš esmės kils naujas traukos taškas, kuriame neilgai trukus vėl virs sporto aistros. Stadione jau išmontuota didžioji dalis sėdimų vietų, pakampėmis sukrautos atitvarų konstrukcijos.

Primename, kad po rekonstrukcijos vietų stadione padidės nuo 9,5 tūkst. iki 15 tūkst., visos tribūnos bus uždengtos stogu, stadione galės vykti koncertai, jame planuojama įrengti specialią dangą, kuri užtikrintų, kad žolė futbolo aikštėje išliks gyvybinga ir Lietuvos klimato sąlygomis.

Planuojama, kad pastato cokolinis aukštas bus paverstas visuomenei skirta erdve, ji bus atvira iš stadiono išorės. Čia veiks kavinė, sporto centras bei atvira bendradarbystės erdvė.

S. Dariaus ir S. Girėno stadiono statyboms numatyta išleisti 34,95 mln. eurų. Rekonstrukcijos darbais rūpinasi Turkijos statybų bendrovė „Kayi Construction“. 5 mln. eurų projektui bus skiriama iš Europos Sąjungos fondų. Likusią sumą savivaldybė, kaip ir anksčiau planuota, tikisi dalintis su valstybe.

Kauno miesto savivaldybė griežtai tikrins rekonstrukcijos eigą. Be rangos sutarties, pasirašytas sutarties priedas, leisiantis kontroliuoti darbų apimtis ir apmokėjimą, dar birželio mėnesį užtikrino Kauno meras Visvaldas Matijošaitis. Jis taip pat žadėjo, kad stadionas bus atnaujintas per 20 mėnesių.

1925 m. pastatytas, 1934 m. ir 1979 m. rekonstruotas S. Dariaus ir S. Girėno stadionas yra regioninės reikšmės kultūros vertybė – objektas priklauso Kauno Ąžuolyno sporto statinių kompleksui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA