Ramiai miegoti negalintiems gyventojams ateina lengvesni laikai | Kas vyksta Kaune

Ramiai miegoti negalintiems gyventojams ateina lengvesni laikai

BNS 2018/10/03 21:54
R. Tenio nuotr.

Nuo 2019 metų siūloma drausti gyvenamojoje aplinkoje ir viešose vietose triukšmauti bei trikdyti kitų žmonių laisvalaikį, poilsį ar darbą. Patvirtinus pataisas, skardžiabalsiai augintiniai jų šeimininkams galėtų atnešti nemenkas baudas.

Naminius gyvūnus laikantiems gyventojams taip pat gali tekti juos labiau prižiūrėti, kad šie nekeltų triukšmo. Už šių reikalavimų nepaisymą grės baudos.

Seime trečiadienį registruotas ketvirtas tokių Triukšmo valdymo įstatymo pataisų variantas. Siūlomais pakeitimais siekiama išspręsti pilietės Aldonos Andriuškevičiūtės peticiją dėl gyvūnų ir žmonių keliamo triukšmo ribinių dydžių gyvenamojoje aplinkoje. Šiai pilietės peticijai parlamentinė Peticijų komisija pritarė, todėl parengė pataisas.

Pataisos numato, kas asmuo, prižiūrintis gyvūną, negalės leisti jam kelti triukšmo, kuris būtų aiškiai girdimas nepertraukiamai ilgiau nei dešimt minučių nuo 7 val. iki 22 val. arba penkias minutes ir ilgiau nuo 22 val. iki 7 valandos.

Taip pat naminiai gyvūnai negalėtų triukšmo kelti su pertrūkiais daugiau kaip pusvalandį per tris valandas. Už šių taisyklių nepaisymą grės 20–300 eurų baudos

„Žmonės labai dažnai skundžiasi, kad dienos metu daugiabučiuose namuose ar šalia, už kelių metrų esančiuose individualiuose namuose ir kitur gyvenantys kaimynai kelia didžiulį triukšmą šūkaudami, dainuodami, grodami muzikos instrumentais, visu garsu įjungia radiją ar televizorių, – tvirtinama projekto aiškinamajame rašte.

Tokiu būdu žalojama žmonių sveikata ir trikdoma ramybė. Neapsikentę didžiulio triukšmo kai kurie asmenys net griebiasi smurto prieš triukšmautojus, panaudojamas net šaunamasis ginklas.“

Žmonių bei gyvūnų keliamo triukšmo normas tvirtintų Vyriausybė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA