V. Ušackas apsisprendė dėl prezidento rinkimų – ruošia susitikimą Kaune | Kas vyksta Kaune

V. Ušackas apsisprendė dėl prezidento rinkimų – ruošia susitikimą Kaune

„Kas vyksta Kaune“, BNS inf. 2018/09/03 14:46
DELFI nuotr.

Diplomatas, buvęs užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas žada trečiadienį paskelbti sprendimą, ar dalyvaus kitų metų prezidento rinkimuose. Tai politikas ketina padaryti Kaune, 12 val., prie paminklo „Laisvės karys“, kuris šiemet atidengtas šalia Kauno pilies.

„Aš priėmiau atsakingą sprendimą dėl dalyvavimo 2019 m. vyksiančiuose Lietuvos Respublikos prezidento rinkimuose. Jį skelbiant norėsiu ne tik atvirai paaiškinti savo motyvus, bet ir atskleisti aplinkybes, paskatinusias mane apsispręsti būtent taip“, – teigia politikas „Facebook“ puslapyje sukurto renginio profilyje. Jis pridūrė, kad vidurdienį Kaune nori matyti kuo daugiau žmonių, su kuriais susipažino, bendravo, palaikė ryšį.

53 metų V. Ušackas 2008–2010 metais buvo užsienio reikalų ministras, yra dirbęs ambasadoriumi JAV, Didžiojoje Britanijoje, Afganistane ir Rusijoje.

Neseniai šiam politikui paramą pareiškė nemažai žinomų kauniečių, kurių dalis priklauso šiuo metu Kauną valdančiam visuomeniniam judėjimui „Vieningas Kaunas“.

Prie pilietinės iniciatyvos, raginančios V. Ušacką dalyvauti prezidento rinkimuose, prisidėjo ir po kreipimusi pasirašė kardiochirurgas prof. Rimantas Benetis, režisierius Vytautas Balsys, Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė, skulptorius prof. Stasys Žirgulis, verslininkai Mindaugas ir Edita Plūkai, prof. Zigmas Lydeka.

Parašą suraitė ir Kauno valstybinės filharmonijos direktorius Justinas Krėpšta, Nacionalinio Kauno dramos teatro vadovas dr. Egidijus Stancikas, festivalio „Kaunas Jazz“ sumanytojas Jonas Jučas, krepšinio treneriai Valdemaras Chomičius, Vitoldas Masalskis ir Rimas Kurtinaitis, rašytojas Laimonas Inis, verslininkas Vladas Korsakovas ir daugelis kitų.

Dar anksčiau viešojoje erdvėje pasklido informacija apie tai, kad vienas iš „Vieningo Kauno“ judėjimo narių, Kauno mero dešiniąja ranka tituluojamas vicemeras Povilas Mačiulis galimai vadovaus ir planuojamos V. Ušacko kampanijos rinkimų štabui.

Šios informacijos P. Mačiulis anksčiau nepaneigė, tačiau ir nepatvirtino, nes V. Ušackas tuo metu dar nebuvo pranešęs apie savo sprendimą dalyvauti rinkimuose. Politologai spėjo, jog P. Mačiulio sprendimas gelbėti V. Ušackui rinkiminės kampanijos metu būtų ženklas, kad į reitingo viršūnėse esančio Kauno mero Visvaldo Matijošaičio paramą pretenduoja pastarasis, o ne S. Skvernelis, kaip buvo manoma anksčiau.

Šį mėnesį sprendimą dėl prezidento rinkimų žada paskelbti ir ekonomistas Gitanas Nausėda. Jie abu per rugsėjį taip pat turės apsispręsti, ar dalyvauti Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų pirminiuose rinkimuose. Juose konservatoriai spręs, kam suteikti partijos paramą.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks 2019 metų gegužę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA