Primena vairuotojams: dvi dienas vieną pagrindinių Kauno gatvių geriau aplenkti iš tolo | Kas vyksta Kaune

Primena vairuotojams: dvi dienas vieną pagrindinių Kauno gatvių geriau aplenkti iš tolo

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Šią savaitę prasidėję K. Donelaičio gatvės asfaltavimo darbai tapo nemenku iššūkiu visiems miesto centrą kertantiems vairuotojams. Kaip informavo Kauno savivaldybė, trečiadienį ir ketvirtadienį vyks intensyvūs asfaltavimo darbai, tad eismo dalyvių prašoma rinktis kitus kelionės maršrutus.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis teigė, kad siekiant naują dangą K. Donelaičio gatvėje pakloti kuo greičiau, čia dirba du asfalto klotuvai.

„Dėl to gatvės laidumas sumažėja, tačiau esame įsitikinę, kad geriau pakentėti keletą dienų nei asfalto mašinas matyti dar ir kitą savaitę“, – sakė A. Pakalniškis.

Trečiadienį K. Donelaičio gatvės asfaltavimo darbai vyks nuo E. Ožeškienės gatvės iki Vienybės aikštės ir prasidės 9 valandą, po rytinio piko. Dėl to, nurodė tvarkdarių vadovas, į K. Donelaičio gatvę šiandien nebus galima patekti iš E. Ožeškienės, V. Putvinskio ir Maironio gatvių. Šie eismo ribojimai galios iki 17 valandos.

Eismo ribojimų schema / Kaunas.lt nuotr.

Ketvirtadienį bus asfaltuojama likusi K. Donelaičio gatvės dalis nuo Vienybės aikštės iki Parodos gatvės. Rytoj bus uždaryti įvažiavimai į K. Donelaičio gatvę iš A. Mickevičiaus, Gedimino ir Žemaičių gatvių.

„Vairuotojų primygtinai prašome rinktis alternatyvius maršrutus ir sutaupyti brangų savo ir kitų eismo dalyvių laiką“, – ragino Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Visus asfaltavimo darbus K. Donelaičio gatvėje tikimasi užbaigti iki šios savaitės pabaigos, o šaligatvių zoną sutvarkyti per rugsėjį.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad didžiulės spūstys šioje gatvėje ir jos prieigose susiformavo jau antradienį. Kai kuriems vairuotojams gatvę, kuri įprastai pravažiuojama per kelias minutes, įveikti užtruko net apie valandą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA