Senamiestyje įsisiūbavo pavasario mugė: kodėl viena vyksta čia, o kita – Nemuno saloje? (foto) | Kas vyksta Kaune

Senamiestyje įsisiūbavo pavasario mugė: kodėl viena vyksta čia, o kita – Nemuno saloje? (foto)

R. Tenio nuotr.

Sužaliavus pavasariui, Kauno centro gatvės prisipildė prekeivių ir šventinės nuotaikos – visą šį savaitgalį miesto centre vyks pavasarinė mugė. Tačiau žmonės stebisi – juk prieš mėnesį vyko tradicinė Kaziuko mugė, kuri šiemet buvo iškelta į Nemuno salą.

Pasirodo, kad net ir mugės turi savo organizavimo tvarką ir šiemet pavasarinės mugės vyksta dukart, nes Kaziuko mugės organizatoriai nepareiškė noro rengti mugę miesto centre. Situaciją plačiau komentuoja Kauno miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Nomeda Prevelienė.

„Savivaldybės taryba yra patvirtinusi mugių organizavimo tvarką, pagal kurią dukart per metus – rudenį ir pavasarį – yra skelbiamas konkursas mugei rengti. Šio konkurso metu organizatoriai teikia įvairius mugių pasiūlymus ir išrenkamas vienas patraukliausias. O kalbant apie vietą, savivaldybės konkursas organizuojamas būtent Laisvės alėjai, Vilniaus gatvei, Rotušės aikštei. Šių metiniame pavasario konkurse, kurio laimėtojas gali per visus tris mėnesius pasirinktinai surengti vieną mugę, Kazimiero mugės organizatorius nedalyvavo – nepateikė dokumentų ir nepretendavo laimėti savivaldybės konkurso,“ – teigia savivaldybės atstovo.

Ji taip pat atkreipia dėmesį, jog mugei vykstant Nemuno saloje, vieta derinama tik su „Žalgirio“ arena, ne savivaldybe. Leidimo ir Kauno miesto savivaldos norint ten organizuoti tokį renginį nereikia – atitinkamai nėra ir laiko rėmų, kada jis turi įvykti, o iniciatorius yra ne savivaldybė, bet patys rengėjai

„Tradiciškai tai – Lietuvos šeimos ūkininkų sąjunga, Kazimiero mugę organizuojanti bemaž 17 metų. Kol buvo galimybė tai daryti viešose vietose be jokio konkurso, prekybininkai įsikurdavo Laisvės alėjoje. Tačiau prieš dvejus metus tarybai nustačius, kad šiose vietose mugės vyksta tik dukart per metus, o organizatorius parenkamas konkurso būdu, Kazimiero mugės rengėjams laimėti nepavyko ir jie ėmė ieškoti alternatyvių būdų mugei realizuoti,“ – pasakoja N. Prevelienė.

Primename, jog šiemet „Kaziuko mugė“ vyko Nemuno saloje, šalia Žalgirio arenos.

„Kauno mugė Pavasaris – 2018“, balandžio 20 – 22 dienomis šurmuliuos senamiestyje, kviesdama atrasti ne tik lietuvišką gastronominę įvairovę, tautinio paveldo meistrų, menininkų ir amatininkų sukurtus kūrinius, įdomias, atraktyvias edukacines veiklas, bet ir netikėtas, bendrystę skatinančias, pramogas.

Daugiau informacijos apie renginį rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA