Pavasarinė mugė Kaune: nuo kapelų muzikos iki vaišinimo šviežia žuviene (nuotraukų galerija) | Kas vyksta Kaune

Pavasarinė mugė Kaune: nuo kapelų muzikos iki vaišinimo šviežia žuviene (nuotraukų galerija)

R.Tenio nuotr.

Lietuvos šeimos ūkininkų sąjunga jau 18-ąjį kartą organizuoja vieną iš populiariausių ir masiškiausių Kauno miesto renginių – „Kazimiero mugę“ ir kviečia miestiečius bei svečius apsilankyti šį savaitgalį Nemuno saloje prie „Žalgirio“ arenos vyksiančioje šventėje.

Net trims dienoms Nemuno saloje įsikurs ūkininkai, bitininkai, duonos kepėjai, amatininkai, tautodailininkai, tautos paveldo atstovai, aludariai, kalviai, liaudies meistrai iš visos Lietuvos bei užsienio šalių.

Nuo penktadienio šurmuliuojančioje mugėje galima paskanauti įvairių nacionalinių lietuviškų patiekalų ir gardėsių, pasivaišinti kaimiška gira bei alumi. Išlaužo žuvininkystės ūkio žvejai nemokamai visus svečius vaišina žuviene, ūkininkai kepa paršiukus, pamario žvejai vietoje kepa ir rūkina šviežiai sugautą žuvį.

Mugėje dalyvauja svečiai iš Latvijos, Lenkijos, Estijos, Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, Vokietijos, Vengrijos, Belgijos, kurie pristatys savo šalių gaminius jiems skirtuose mugės kiemeliuose.

Šventėje apsilankiusius iki pat sekmadienio popietės džiugins liaudiškos muzikos kapelos, ansambliai, vyks žaidimai ir šokiai, liaudies meistrai demonstruos ir mokys įvairių amatų, lankytojų lauks galybė siurprizų ir įdomybių.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai įspėja, kad mugės savaitgalį, kovo 9-11 d., Nemuno salos prieigose eismas gali būti intensyvesnis.

Jei yra galimybė, kauniečiams rekomenduojama rinktis viešąjį transportą – taip ne tik išvengsite spūsčių, bet ir nesusidursite su automobilio statymo problemomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA