„Kino pavasaris“ tęsiasi: Kaune skelbiami papildomi populiariausių filmų seansai | Kas vyksta Kaune

„Kino pavasaris“ tęsiasi: Kaune skelbiami papildomi populiariausių filmų seansai

„Tyli naktis“ stopkadras

Kovo 30 d. vyks „Kino pavasario“ apdovanojimų ceremonija, tačiau oficialiai Mindaugo Survilos filmu „Sengirė“ kino šventę užbaigsiantis festivalis Kaune ir Vilniuje dar rodys populiariausius filmus ir po šios datos. Kaune papildomi „Kino pavasario“ seansai vyks iki balandžio 5 d. kino teatre „Forum Cinemas“.

Geriausiai žiūrovų įvertinti filmai apie Marią Callas ir Vincentą van Goghą

Pratęsimo savaičių metu „Kino pavasaris“ į dieninius seansus kviečia mažuosius žiūrovus, nespėjusius išvysti ar norinčius dar kartą pažiūrėti filmą visai šeimai „Gražuolė ir Sebastianas: draugai visam gyvenimui“. Tai jaudinanti pasaka apie narsą ir draugystę neregėto grožio kalnų fone.

Vienas daugiausia žiūrovų balsų sulaukusių filmų – drama iš Izraelio „Įžeidimas“, kurioje pasakojama apie konfliktą tarp dviejų Libane gyvenančių vyrų, musulmono ir krikščionio, kuris kyla nesugebant ištarti „atsiprašau“. Tai filmas apie stereotipus, nepakantumą ir išankstinį nusistatymą.

Ne visi spėjo pamatyti ir filmą „Ką žmonės pasakys“ apie įkvepiančią 16-metės kovą už savo prigimtines teises – būti laisvu žmogumi musulmoniškoje visuomenėje.

„Maria Callas: savais žodžiais“ – Vilniuje viešėjusio režisieriaus Tomo Volfo dokumentinis pasakojimas apie visų laikų garsiausią operos solistę daugeliui žmonių tapo esminiu festivalio filmu, kurį jie žiūrėjo ne po vieną kartą. Nepaprastai graži, magiška istorija leidžia susipažinti su įdomia ir iškilia asmenybe.

Į didžiojoje salėje vykusius filmo „Jūsų Vincentas“ seansus nuolat plūdo susižavėję žiūrovai. Jį net 8-erius metus kūrė vienas kitą ir dailininko Vincento va Gogho kūrybą pamilę režisieriai Dorota Kobiela ir Hughas Welchmanas. Jie taip pat apsilankė Vilniuje bei Kaune ir nustebino pirmuoju kino istorijoje tapytu filmu, kuriam prireikė net 65 tūkst. kadrų. Juos van Gogho stilistika piešė 125 dailininkai.

Populiariausi filmai – aktualūs visiems

Pratęsimo metu bus rodomi ir daugiausia žiūrovų pritraukę filmai. Be abejonės, tarp tokių pateko praėjusiais metais „Kino pavasaryje“ triumfavusio filmo „Tobuli melagiai“ režisieriaus Paolo Genovese naujas filmas „Šventa vieta“. Ką žmogus gali padaryti, kad gautų tai, ko trokšta? Šį kartą klausia vienas garsiausių šių dienų Europos režisierių.

Atidarymo filmas „Sūnaus globa“ taip pat sulaukė didelio žiūrovų susidomėjimo. Šios šeimos dramos, nagrinėjančios skyrybų ir psichologinio smurto žalos temas, populiarumas įrodė, kad tai labai aktualu ir Lietuvoje. Kas vyksta už uždarų durų, nemato niekas, tačiau gali nujausti. Daugelis žiūrovų salę paliko klausdami – kiek aktyvūs piliečiai privalome būti.

„Kandelarija“ nukelia į 1994-ųjų Havaną. Dviejų pagyvenusių žmonių istorija skleidžiasi Kubos socialiniame kontekste. Jų meilės istorija pasakojama paprastai, bet jausmingai. Šviesus ir nuoširdus filmas privertė juoktis ir braukti ašarą pilnas sales žmonių. Tad organizatoriai nori pratęsti šį jautrų susitikimą skambant Kubos ritmams.

Žinoma, festivalis tęsis ir su šių metų vienu ryškiausių svečių – filmo „Silvana“ pagrindine heroje, kurios pristatinėti jau neverta. Makabriška, šokiruojanti ir išskirtinai juoduoju humoru linksminanti dokumentika „Dabar tai jau padėk man, Dievuli“ taip pat nesitraukia iš repertuaro. Kaip ir vyriškomis ašaromis pažymėta „Terapija“, šmaikštus, bet ne itin linksmai pasibaigęs islandų kaimynų konfliktas „Po medžiu“ ar filmas iš Izraelio apie neeilines vestuves „Ilgesys“.

Dar kartą kino gimimą primins juosta „Lumière!“, o adrenalino suteiks aktorių Matthias Schoenaertso ir Adèle’ės Exarchopoulos duetas dramoje „Lenktynininkė ir gangsteris“.

Kovo 27 d. kulinarinių filmų gerbėjų laukia tikras malonumas, intriguojančias paslaptis atskleidžiančiame filme „Michelin“ žvaigždutės: virtuvės istorijos“ – su garsiausių restoranų šefais.

Kovo 29 d. bus švenčiamos įsimintinos Kūčios filme „Tyli naktis“ su jau Lietuvos žiūrovų pamiltais lenkų aktoriais Dawidu Ogrodniku, Arkadiuszu Jakubiku ir kitais.

Vienintelis papildomas seansas laukia nespėjusių išvysti filmo „Likimas – mano meilė“ romantikų. Tai naujausias „Adelės gyvenimo“ režisieriaus Abdellatifo Kechiche‘o filmas, kuriame tvyro vasaros karštis, jaunų žmonių kūnai, aistros ir meilė.

Visus papildomus festivalio seansus galite peržiūrėti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA