Kauno LEZ atidartyta naujos koncepcijos kavinė | Kas vyksta Kaune

Kauno LEZ atidartyta naujos koncepcijos kavinė

R. Tenio nuotr.

Šį ketvirtadienį Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje duris atvėrė nauja maitinimo vieta „Skanu kartu“. „Skanu kartu“ save vadina „pietų stalu“, o „Kas vyksta Kaune“ domisi, kas tai yra ir kuo šis „pietų stalas“ skiriasi nuo įprastos valgyklos.

[galerija kiek=”12″]

Svarbiausia – taupyti kliento laiką

„Poreikis pasimėgauti greitais ir nebrangiais pietumis buvo ir bus visais laikais. Todėl pagrindinė vadinamojo „pietų stalo“ funkcija – sukuriant patogią maisto tiekimo liniją kuo greičiau aptarnauti klientą (panašiai, kaip daroma valgyklose). Tačiau nuo valgyklos toks maitinimo įstaigos konceptas skiriasi modernumu: siekiame sukurti jaukesnę nei valgyklinę aplinką, įvairesnį ir subtilesnį meniu (įtraukiami ir vegetariški ar dietiniai valgiai), pasiūlyti patiekalų ne tik skubantiems“, – pasakoja „Skanu kartu“ vadovė Daiva Čapkauskienė.

„Pati erdvė taip pat pritaikyta įvairiems tikslams: vieni gali prisėsti prie patogaus pietų stalo, kiti – įsitaisyti minkštasuoliuose ir galbūt atsipalaiduoti prie arbatos puodelio“, – papildo D. Čapkauskienė.

Kuo pamaitinti Kauną rūpinasi daugiau nei 20 metų

„Skanu kartu“ vienu metu gali tilpti daugiau nei 40 žmonių. Tačiau tokie iššūkiai Daivos Čapkauskienės visai negąsdina: Ramučiuose net kelias dešimtis metų gyvavo Daivos įkurta legendinė kavinė, kurios vietoje moteris netrukus planuoja atidaryti šeimos restoranėlį, o Centrinėje Ramučių gatvėje veikia lankytojų pamėgta 60-ties vietų pokylių salė „Rezidencija Harmonija“.

„Maitinimo sektoriuje dirbo ir visas paslaptis man perdavė mano mama, o pati jame esu daugiau nei 20 metų ir, savo ruožtu, žinias jau perduodu dukroms! Visa šeima labai mylime šį darbą. Net interjero dizainerė Kristina Grybaitė su mumis yra nuo pat pradžių, todėl suprojektuoti funkcionalią, tačiau išskirtinai jaukią erdvę jai tikrai nebuvo sunku. Kaip ir virėjoms, kurios kartu barškina puodus ir gamina šedevrus jau keliolika metų“, – pasakoja Daiva Čapkauskienė ir priduria, kad nepaisant tiek darbų, niekada nesamdė kitos vadovės.

„Manau kad tokiame versle šeiminkas turi pats dalyvauti visame procese“.

Patogu papietauti ir pravažiuojantiems

D. Čapkauskienė šypsosi, kad eilę metų kartu išliko ne tik virtuvės meistrai, bet ir ištikimi klientai. „Bet labai laukiame ne tik LEZ darbuotojų, bet ir svečių keliaujančių autostrada, svečių iš aplinkinių gyvenviečių (pavyzdžiui, Ramučių) ir visų taupančių laiką, tačiau svajojančių ne apie mėsainį, o tikrą patiekalą“.

„Skanu kartu“ galite rasti Laisvoje ekonominėje zonoje (LEZ), adresu: Kokybės g. 8, Biruliškių kaimas, Kauno rajonas. Darbo laikas: 10-16 val. dabo dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA