Kauniečių galvos skausmas – snieguoti keliai: kaip pasiskirstė nuomonės? | Kas vyksta Kaune

Kauniečių galvos skausmas – snieguoti keliai: kaip pasiskirstė nuomonės?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Prieš keletą dienų, kai šiemet pirmąkart gausiau pasnigo, sulaukėme daugybės pasipiktinusių skaitytojų žinučių. Pasak jų, daugelis gatvių ir šalikelių tądien esą buvo prastai nuvalytos. Tuo tarpu kelininkai tvirtino plušę nuo nakties iki pat vėlyvo ryto. Nutarėme dar sykį paklausti kauniečių apie situaciją Kauno važiuojamosiose dalyse ir pėsčiųjų takuose tuomet, kai sninga.

„Kaip vertinate šią žiemą Kaune valomus kelius ir šaligatvius? Viskas gerai, ar yra kur galima būtų pasistengti labiau?“, – klausėme skaitytojų.

Išsakiusiųjų savo nuomonę netrūko. Požiūriai, žinoma, skilo į daugelį skirtingų pozicijų. Diskusijoje vyravo požiūris, kad tinkamos padangos ir saugaus greičio kelyje pasirinkimas laiku snieguotą dieną yra visa ko pagrindas.

„Labiausiai nervina tie, kurie lekia tarsi pametę galvas, nors kelias labai slidus“, – rašė kauniečiai. Vienas skaitytojas negailėjo kritikos prastai kai kurių vairuotojų padangų kokybei. „Visad pats keliaudavau nusipirkęs prastas padangas, tačiau šį sezoną netaupiau ir užsidėjau geras – šypuotas. Dabar net nesijaučia, kad kažkur slystų. Geriau netaupyti nei vėliau automobilio remontui išleisti dvigubai“, – patarė jis.

Kiti negailėjo kritikos kelininkų darbui, už kurį mokesčių mokėtojai moka pinigus, o rezultatų esą ne itin matyti. „Yra įmonė. Ji pasamdyta už mokesčių mokėtojų pinigus, jog užtikrintų kelių kokybę: nuvalytų sniegą ir pabarstytų, kad nebūtų slidu. Visiškai nesvarbu, ar tais keliais kas nors važinėja, ar ne, jie turi būti nuvalyti ir pabarstyti, nes tam įmonė ir buvo pasamdyta“, – aiškiai savo poziciją išsakė kai kurie diskusijos dalyviai.

„Anksčiau būdavo laikai, kai ketvirtą valandą ryto žiemą prabusdavai nuo sniego kastuvų triukšmo – buvo masiškai valomi šaligatviai, gatvėmis zujo greideriai, po to buvo barstoma druska. Dabar pasnigo ir priberia, o kur kokybė? Keliai galėtų būti valomi geriau, bet ir dabar nėra tragedijos. Tik va, šaligatviai ir tiltai, kur žmonės vaikšto, tai nekasami, kasdien per tiltą einu, tai nė karto nebuvo nukasta, man jau kojas paskausta klampoti, o ką kalbėti apie vyresniuosius?“, – svarstė.

Netrūko ir tokių, kurie pašiepė kelininkų naudojamą metodiką keliams barstyti. Esą reikia daugiau valyti sniegą nuo kelių bei šalikelių nei barstyti druską, nes pastarasis variantas itin kenkia transporto priemonėms. „Visi automobilių dugnai jau kiauri po to, kai pernai druskų buvo išpilta tonomis“, – neslėpė pastebėtų trūkumų portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai.

Kiti, štai, stojo į kelininkų pusę: valyk ar nevalyk tuos kelius, kai sninga be sustojimo, naudos nebus. Butų mano valia, tai aš jų visai nevalyčiau. Ypač, kai sniego kiekis toks mažas.  Skirčiau didesnį dėmesį tiems keliams, kuriuose greitis didesnis, – sakė vienas iš būrio pasisakyti nusprendusių kauniečių.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA