Kas vyksta Kaune gruodžio 29-31 dienomis? (renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune gruodžio 29-31 dienomis? (renginių kalendorius)

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Viskas, štai ir ji – dar vienų metų pabaiga. Su nauja savaite prasidės ir nauji, 2018-ieji metai, tad pagrindinis šio savaitgalio planas – atsisveikinti su praėjusiais metais. Tai padaryti jums padės renginių kalendoriaus apžvalga.

Camille Saint – Saens „Kalėdinė oratorija“

Penktadienio vakarą 20 val. Kauno šventojo apaštalo Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje dirigentui Kęstučiui Jakeliūnui mostelėjus batuta, suskambės C. Saint – Saens „Kalėdinė oratorija“.Tarp atlikėjų – Kauno vokalinis ansamblis „Acusto“, Marija Arutiunova, Jurgita Šalčiūtė ir kiti. Renginį finansuoja Kauno miesto savivaldybės programa „Iniciatyvos Kaunui“, tad kauniečiai ir miesto svečiai renginyje galės lankytis nemokamai.

Paroda „Kitokie kryželiai“

Kryždirbystė – unikali lietuvių liaudies meno šaka, įtraukta į UNESCO Žmonijos nematerialaus ir žodinio paveldo šedevrų sąrašą. Menininkas Jonas Ramūnas Laukaitis baigiantis metams pristato, ką pasitelkęs šį seną ir pasaulyje gerbiamą amatą, sukurė per visus metus. Eidami aplankyti Kalėdinės Kauno eglutės, užsukite pažiūrėti kitokių kryželių. Parodos lankymas nemokamas.

Šventinis šokių koncertas

Choreografinę premjerą „Panas ir Siringė“ bei plastikos pilnus šokių etiudus dovanos ir neoklasikinio šokio teatras „Releve“ ir baleto studija „Wind Dance“. Pasirodymams foną ir ritmą suteiks J. Štrauso bei A. Vivaldžio kūriniai. Penktadienio vakarą kultūros centre „Tautos namai“ įvyksiantis pasirodymas – nemokamas.

Kalėdinio blukio deginimas

Liaudies ir buities muziejus šeštadienį kviečia atsikratyti visų per metus susikaupusių blogybių – tai padaryti padės simbolinio blukio sudeginimas. Blukis – tai rąstigalis, trinka, kaladė ar kelmas. Tikėta, kad jam galima perduoti ir palikti visas savo kaltes, nuodėmes bei pykčius. Tą galima padaryti, trinktelint per blukį lazda ar kokiu kitu daiktu, galvojant apie tai, kas neišsipildė, kas trikdo ir pykdo mus mūsų viduje. Daugiau lietuviškų papročių laukia šeštadienį, dalyvavimas renginyje mokamas.

Naujametinis Ąžuolyno bėgimas

S. Dariaus ir S. Girėno sporto centras šeštadienį rengia žiemos „Naujametinį Ąžuolyno bėgimą“, kuris bus nepaprastai nuotaikingas ir kupinas šiltų emocijų. Bėgimo tikslas – šaltuoju metų laiku įkvėpti žmones sveikai ir aktyviai gyventi, pasitikti ateinančius metus su naujomis svajonėmis, siekiais, tikslais, gera savijauta. Keturios skirtingos trasos ir apdovanojimai suburs pačius aktyviausius kauniečius. Dalyvavimas bėgime mokamas.

Metų bardakai

Tiksint paskutinėms metų veikloms, be abejonės visas Kaunas prisipildys veiklų ir pasiūlymų, kaip sutikti naujuosius metus. Vienas iš pasiūlymų slepiasi mūsų draugo, neseniai duris Kaune atvėrusio „Bardako“, užantyje. Netradicinė susibūrimų vieta siūlo visiškai pasileisti plaukus ir 2018-iuosius pasitikti beprotiškiausioje aplinkoje.

„Mojo Lounge“ naujametinis vakarėlis

Ne vieną šimtmetį sklando legendos apie iškilmingus, prabangiuose rūmuose rengiamus pokylius, skirtus tik ypatingiems svečiams. Stilinga aplinka, didingos dekoracijos, raudonu kilimu išdidžiai žingsniuojančios kokteilinėmis suknelėmis pasipuošusios damos ir smokingais vilkintys džentelmenai, ore sklandanti gyvos muzikos bei šampano burbuliukų simfonija… Būtent taip atrodys senųjų metų palydos su „Mojo Lounge“! Daugiau informacijos apie renginį skaitykite čia.

Akivaizdu, jog paskutinės metų dienos bus perpildytos veiklomis – visų jų aprašyti tiesiog neįmanoma. Savo paskutines 2017-ųjų valandas jums suplanuoti padės ir mūsų renginių kalendorius, kurį rasite paspaudę čia. O orai savaitgalį taip pat lauks įvairiausi – nuo lietaus iki šaltuko. Detalią orų prognozę rasite čia.

Naujųjų metų sutikimas Kauno rotušės aikštėje

Kauniečiai ir miesto svečiai palydėti paskutinįjį metų vakarą ir pasitikti Naujuosius Geltonojo šuns metus kviečiami Kauno rotušės aikštėje. Būtent čia gruodžio 31 d. nuo 22 val. žadamas įspūdingas reginys – šviesų ir lazerių šou.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA