Greičio ribojimas ties „Mega“: pakeitė dėl informacijos pertekliaus | Kas vyksta Kaune

Greičio ribojimas ties „Mega“: pakeitė dėl informacijos pertekliaus

Archyvo nuotr.

Beveik metai kaip kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda, ties „Megos“ viaduku, nuimti greitį ribojantys ženklai, tačiau vairuotojų įpročiai radarais apstatytame ruože keičiasi lėtai. Kai kurie tik dabar atkreipia dėmesį į pasikeitusią eismo tvarką, kiti pastebėjo pasikeitimus, tačiau nėra tikri, kokiu greičiu galima važiuoti.

„Nesuprantu, ar aš aklas, ar iš tiesų ties „Mega“ panaikino 80 km/h ženklą, žymėjusį ilgą atkarpą iki Muravos“, – stebėjosi „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas Mantas.

Ženklo jis teigia pasigedęs porą savaičių, daugiausia mėnesį. „Bet kažkaip vis prisibijau, prie radaro 80 km/h palaikau. Iš įpročio. Mažą ką…“ – teigė Mantas.

Bijoti nėra ko – greičio ribojimas toje vietoje tikrai pasikeitė, ir jau daug seniau nei prieš mėnesį. Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovas Evaldas Tamariūnas sakė, kad iki 80 km/h greitį ribojantys kelio ženklai nuimti nuo šių metų pradžios, o dabar aptariamame ruože leidžiamas greitis – 90 km/h. „Nutarta, kad toje vietoje yra per daug ribojančios informacijos. Vairuotojas mato tai 90 km/h, tai 80 km/h, tai 130 km/h. 10 km/h skirtumas didelės įtakos neturi, tačiau ši korekcija leido sumažinti bereikšmės vizualinės informacijos kiekį“, – situaciją aiškino E. Tamariūnas.

Anot kelių direkcijos atstovo, iš buvusio sumažinimo naudos buvo nedaug, o perteklinė informacija vairuotojui kliudo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA