Lietuvoje startuoja nemokamos edukacinės muziejų programos moksleiviams | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje startuoja nemokamos edukacinės muziejų programos moksleiviams

BNS 2017/09/24 09:11
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvos muziejuose startuoja nemokamos edukacinės programos, skirtos moksleiviams, o nuo kitų metų ruošiamasi suteikti galimybę moksleiviams nemokamai lankytis visuose muziejuose.

Kaip BNS sakė ministro pirmininko patarėja švietimo, mokslo ir kultūros klausimais Unė Kaunaitė, rugsėjį prasidedanti programa „Vasario 16–osios kūrėjai ir puoselėtojai“ apims įvairius muziejus visoje Lietuvoje ir skatins vaikus mokytis muziejuose.

„Tai naujas projektas Lietuvoje. Aišku, yra buvę panašių projektų, tarkime, šeštus metus vykdomas „Muziejų kelias“. Jo pagrindu ir buvo sukurtas šis projektas. (…) Mes kalbame apie visoje Lietuvoje vykdomą, kiekvienoje savivaldybėje randamą projektą, kuris skatintų pamokas vesti įdomesnėse erdvėse, mokytojus – pasikviesti mokinius į muziejus ir tokiu būdu integruoti su švietimu muziejus ir apskritai kultūrą“, – sakė ji.

Portale Muziejuedukacija.lt skelbiamame keturiasdešimties puslapių sąraše – visos Lietuvos muziejai, kur moksleiviams siūloma susipažinti su savo miesto ar regiono istorija, įvairiais lankytinais objektais, dalyvauti konkursuose, viktorinose ar patiems kurti istorine Vasario 16–osios tematika.

„Jų tikrai yra labai interaktyvių: nuo filmų aptarimų, iki viktorinų, šaudymo iš lanko, išbandymas senovinių lietuviškų žaidimų, repavimo apie valstybės signatarus… Tikrai muziejai stengiasi sudominti, įtraukti vaikus į formas, kurios jiems būtų įdomios“, – sakė premjero patarėja.

Taip pat nuo kitų metų planuojama leisti moksleiviams Vyriausybei pavaldžiuose muziejuose lankytis nemokamai.

„Bandoma nuo sausio pirmos bent jau atverti nemokamai ekspozicijas. (…) Daug kur pasaulyje tai yra labai plačiai naudojama praktika tam, kad mokiniai eitų į kultūrines erdves“, – sakė U.Kaunaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA