Kauno mieste keičiasi viešojo transporto bilietų kainos (paaiškino, kaip sutaupyti) | Kas vyksta Kaune

Kauno mieste keičiasi viešojo transporto bilietų kainos (paaiškino, kaip sutaupyti)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo rugpjūčio 1 dienos kauniečius ir miesto svečius pasitiks naujos bilietų Kauno autobusuose ir troleibusuose kainos. Kelionė miesto viešuoju transportu vidutiniškai pabrangs nuo 2 iki 12 centų, atsižvelgiant į perkamo bilieto rūšį bei taikomas lengvatas.

Elektroninių kortelių turėtojams kelionė atsieis pigiau

Remiantis statistika, net 52 proc. keleivių vis dar laikosi įpročio važiuodami pirkti bilietą iš vairuotojo. Manoma, jog tai gali itin pakenkti važiavimo kokybei, o svarbiausia greičiui bei saugumui kelionės metu. Dėl šios priežasties, brangiausias tansporte perkamas vienkartinis bilietas kainuos 1 eurą. Tačiau atpigs Kauno elektroninės kortelės įsigijimo kaina,– ji tekainuos 1,5 euro. Tokia praktika esą pasiteisina daugelyje užsienio valstybių.

„Jeigu minėti keleiviai ims naudotis elektroninėmis kortelėmis, pabrangimo jie nejaus, nes vienkartinis bilietas, kuris anksčiau perkant iš vairuotojo kainavo 80 centų, dabar naudojantis elektronine Kauno kortele kainuos 70 centų. Tad tokiu būdu didžioji dalis vartotojų  galės naudotis pigesne keliavimo viešuoju transportu paslauga”, – sakė UAB „Kauno autobusai” generalinis direktorius Mindaugas Grigelis.

Pasak jo, troleibuso ar autobuso vairuotojas pardavinėdamas bilietus keleiviams yra blaškomas, eikvoja laiką, todėl dažnai atsiliekama nuo grafiko bei sulaukiama piktų skubančių keleivių replikų. „Atsižvelgiant į tai, norėtumėme, jog bilietus iš vairuotojo įprastų pirkti tik miesto svečiai arba tie keleiviai, kurie viešuoju transportu naudojasi retai”, – sprendimą paaiškino M. Grigelis.

Bendrovės „Kauno autobusai” generalinis direktorius, įžvelgia ir dar vieną privalumą – elektroninis bilietas suteikia papildomą galimybę nemokamai persėsti į kitą transportą ir keliauti toliau. O šiais metais paslauga dėl keleivių komforto praplėsta ir į maršrutinius taksi. Vienkartiniais elektroniniais bilietais galima sumokėti ir už kitus asmenis.

Brangs mėnesiniai elektroniniai bilietai ir važiavimas  maršrutiniais taksi

Populiariausio elektroninio mėnesinio bilieto, su kuriuo galima be apribojimų važiuoti visomis dienomis, kaina pakils 3,67 euro (nuo 24,33 iki 28). Keleiviams, kas mėnesį perkantiems mėnesinius bilietus, patariama įsigyti metinį bilietą – jie sutaupytų 61 eurą.

Kainos keisis ir keliaujantiems maršrutiniais taksi. Vienkartiniai elektroniniai bilietai brangs 10 centų, tuo tarpu perkantys iš vairuotojo turės mokėti 1,30 Eur.

Surinktas lėšas žadama investuoti tikslingai

„Padidinę troleibusų ir autobusų bilietų kainas, dalį gautų lėšų ketiname investuoti į naujų viešojo transporto priemonių įsigyjimą. Kauno miesto gatvėmis vis dar važinėja daugybė bene 25-erių metų senumo troleibusų „Škoda”. Ne paslaptis, jog tokios viešojo transporto priemonės neatitinka ne tik keleivių, bet ir mūsų bendrovės lūkesčių. Jas būtina atnaujinti tam, kad kelionės metu keleiviai pajustų didesnį komfortą nei iki šiol”, – teigė M. Grigelis.

Kita dalis lėšų, pasak jo, bus skirta troleibusų ir autobusų vairuotojų algoms didinti. Šiuo metu jaučiamas norinčiųjų sėsti prie viešojo transporto priemonės vairo stygius. Todėl tikimasi, jog padidinus atlygį už veiklą, darbuotojų atsiras kur kas daugiau. „Jei vairuotojai bus petenkinti darbo sąlygomis, neabejotinai džiaugsis ir klientai. Kai žmogus jaučia, jog už jo darbą, kurį, šiuo atveju, dažnas vairuotojas pradeda nuo ankstyvo ryto ar net nakties, yra deramai atlyginama – gerėja paslaugos kokybė vartotojui ”, – komentavo M. Grigelis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA