Didžiausio mėsainio rekordo Kaune sieks ir A. Užkalnis | Kas vyksta Kaune

Didžiausio mėsainio rekordo Kaune sieks ir A. Užkalnis

Organizatorių nuotr.

Šeštadienį kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami apsilankyti tradicinėje mėsainių šventėje „Burger fiesta“. Nemokamo renginio metu susirinkusieji galės ne tik pamatyti rekordą, paragauti patyrusių virtuvės meistrų paruoštų mėsainių, išgirsti A. Užkalnio ir kitų maisto žinovų pasakojimų apie šį patiekalą, bet ir pasigaminti savo – tereikės atsinešti kepsninę.

[galerija kiek=”4″]

Prekybos miestelio „Urmas“ teritorijoje vyksiančioje šventėje nuo 12 iki 16 val. laukiami visi, kurie neabejingi maistui ir naujų skonių paieškomis. Atsinešusieji savo kepsnines galės vietoje išsikepti mėsos maltinukus ir pasigaminti savo mėgiamiausius mėsainius iš produktų, kuriuos suteiks fiestos organizatoriai.
Vienas įdomiausių šventės momentų – rekordinio 2,5 m aukščio mėsainio gamyba. Jo skersmuo bus įprastinis, tačiau dėl išskirtinio aukščio gamybos metu nebus apsieita ir be kopėčių.

Kartu bus galima pamatyti kaip mėsainius ruošia patyrę virtuvės meistrai ir jų paragauti. Keliaujančio restorano „Vakarienės namai“ šefas Tomas Ragauskas su savo komanda visus lankytojus supažindins su naujausiomis mėsainių ruošimo tendencijomis. Tinklaraščio „Maisto klubas“ tinklaraštininkė Ilona Juciūtė pamokys kaip teisingai valgyti mėsainius. Savo įžvalgomis apie šį populiarų patiekalą pasidalins ir maisto kritikas Andrius Užkalnis.

„Ši šventė išsiskiria puikia bendruomeniška nuotaika ir smagiais dalyviais. Labai džiugu, kad ateina ir jaunas ir pagyvenęs, ir šeimos su vaikais. Kiekvienas gali sužinoti kažką naujo apie maisto kultūrą ir pasidalinti savo patirtimi bei gerai praleisti savaitgalio dieną, kuriai ir šiemet prognozuojamas puikus oras“, – sakė viena iš šventės organizatorių I. Juciūtė.

Kol tėveliai bus užsiėmę mėsainių ruošimu, vaikų lauks įspūdingas, nuotaikingas šou grupės „Mylimas klounas“ pasirodymas, kuriame netruks pokštų, triukų, dovanų ir geros nuotaikos.

Taip pat šventės dalyvių ir lankytojų laukia įvairios staigmenos, prizai, varžybos ir kitos atrakcijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA