STT tyrimas Kauno rajono savivaldybėje tęsiasi: sulaikytas vicemeras K.Povilaitis | Kas vyksta Kaune

STT tyrimas Kauno rajono savivaldybėje tęsiasi: sulaikytas vicemeras K.Povilaitis

BNS 2016/11/30 17:43
Kęstutis Povilaitis / R. Tenio nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), tęsdama tyrimą dėl galimo kyšininkavimo, piktnaudžiavimo ir papirkimo vykdant Kauno rajono savivaldybės viešuosius pirkimus sulaikė dar keturis asmenis, vienas jų – Kauno rajono vicemeras socialdemokratas Kęstutis Povilaitis.

Kaip BNS patvirtino STT atstovė Renata Saulytė, STT Kauno valdybos pareigūnai trečiadienį atliko kratas vicemero gyvenamoje vietoje bei keliose įmonėse.

„Po kratų sulaikytas vienas iš savivaldybės tarybos vadovų bei trys privačių įmonių atstovai. Kol kas jiems kardomosios priemonės nėra paskirtos, oficialūs įtarimai nėra pareikšti“, – BNS sakė STT atstovė.

Ji patvirtino, kad sulaikytasis vicemeras – K.Povilaitis.

Visi asmenys sulaikyti dviems paroms, pareigūnai tiria įtarimus dėl kyšininkavimo, papirkimo bei piktnaudžiavimo.

STT tiria galimą korupciją savivaldybei vykdant viešuosius pirkimus, susijusius su savivaldybės turto nuoma, šilumos energijos gamyba ir tiekimu. Kokia apimtimi ir kaip šie įtarimai susiję su administracijos direktoriumi, prokuroras nedetalizuoja.

Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl galimo kyšininkavimo, papirkimo ir piktnaudžiavimo Specialiųjų tyrimų tarnyba jau pirmadienį sulaikė penkis asmenis, tarp jų – Kauno rajono administracijos direktorių Ričardą Pudževelį, jo sutuoktinę ir vienos bendrovės direktorių. Atliktos kratos Kauno rajono savivaldybės patalpose ir su tyrimu susijusiose privataus kapitalo įmonėse.

R.Pudžiavelį ir, kaip įtariama, jam kyšį davusį verslininką teismas trečiadienį leido suimti dviems savaitėms. Kitiems trims įtariamiesiems paskirtos lengvesnės kardomosios priemonės.

Teismo duomenimis, administracijos direktorius 2014 metų rugpjūtį susitarė su verslininku S.B., kad jo vadovaujamos įmonės lėšomis bus įsigytos R.Pudževeliui ir jo sutuoktinės statomam gyvenamajam namui Kauno rajone reikalingos statybinės medžiagos. Jie susitarė, kad įmonės apskaitoje bus nurodyta, jog šios medžiagos bus panaudotos jo įmonei renovuojant Kauno rajono savivaldybei priklausančias šilumos katilines.

Nusikaltimas truko apie dvejus metus. Įtariama, kad R.Pudževelis tai koordinavo ir inicijavo. Teismas pažymi, kad jis, būdamas valstybės tarnautojas, piktnaudžiavo savo tarnybine padėtimi, siekdamas turtinės naudos sau ir savo sutuoktinei.

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Valentinas Alekna žurnalistams teisme sakė, kad statybinės medžiagos buvo naudojamos namo statyboms – jos galėjo būti teikiamos kaip kyšis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA