Antro turo nesulaukė: V.Mazuronis ir R.Paksas traukiasi | Kas vyksta Kaune

Antro turo nesulaukė: V.Mazuronis ir R.Paksas traukiasi

BNS 2016/10/10 13:10
DELFI nuotr.

Paaiškėjus pirmojo Seimo rinkimų turo rezultatams, apie atsistatydinimą pranešė dviejų šioje kadencijoje valdančiojoje koalicijoje dirbusių partijų lyderiai.

Apie „Tvarkos ir teisingumo“ partijos lyderio atsistatydinimą per spaudos konferenciją pranešė partijos atsakingasis sekretorius Almantas Petkus.

„Bendru rezultatu nsuvylę nesame. Nepaisant tokios situacijos, prieš pats spaudos konferenciją aš gavau mūsų pirmininko prezidento Rolando Pakso pareiškimą, kad jis atsistatydina iš partijos pirmininko pareigų“, – žurnalistams pirmadienį sakė A.Petkus.

„Manau, kad žmogus, kuris kovoja už žmogaus teises 12 – 13 metų ir žmonės to neišgirsta, tai manau yra šiokia tokia nuoskauda“, – R.Pakso pasitraukimą iš partijos lyderio pareigų aiškino partijos rinkimų štabo vadovas Remigijus Žemaitaitis.

„Tvarkiečiai“, negalutiniais duomenimis, surinko 5,34 proc. rinkėjų balsų ir jau užsitikrino bent penkis mandatus Seime.

R.Pakso pasitraukimo priežasčių partijos atsakingasis sekretorius nekomentavo, sakydamas, kad R.Paksas apie jas praneš pats. Besitraukiantis iš pareigų „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis spaudos konferencijoje nedalyvavo.

Pirmadienį apie atsistatydinimą pranešė ir Darbo partijos lyderis Valentinas Mazuronis. Jis pripažino, kad partija, kuri nesugebėjo peržengti 5 procentų barjero ir nepateko į Seimą daugiamandatėje apygardoje, padarė klaidų.

„Vertindamas tuos rinkimų rezultatus, (…) šiandien ryte aš parašiau pareiškimą, kad aš atsistatydinu iš Darbo partijos pirmininko pareigų. Manau, kad tai logiškas, vakarietiškas, normalus žingsnis“, – žurnalistams sakė V.Mazuronis.

2012 metų Seimo kadencijoje Darbo partija bei „Tvarka ir teisingumas“, kartu su Lietuvos socialdemokratų partija, sudarė valdančiąją daugumą. Socialdemokratai šiuose rinkimuose daugiamandatėje apygardoje liko treti, pirmąsias dvi vietas iškovojus opozicinėms Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai ir Tėvynės sąjungai – Lietuvos krikščionims demokratams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA