Kaunietis teigia, kad greičio mažinimo salelės neefektyvios, specialistas prieštarauja | Kas vyksta Kaune

Kaunietis teigia, kad greičio mažinimo salelės neefektyvios, specialistas prieštarauja

Skaitytojo nuotr.

Į portalą „Kas vyksta Kaune” kreipėsi kaunietis Valentinas, jo manymu, pernai Žiemgalių gatvėje įrengtos greitį mažinančios saugumo salelės – neefektyvios ir jas derėtų pakeisti saugumo kalneliais.

„Salelės nekokybiškos, dauguma vairuotojų bando šias saleles apvažiuoti, dėl pakankamai didelio smūgio į automobilio važiuoklę. Manau, kad jos neatlieka savo funkcijos. Šioje vietoje labiau pasiteisintų greitį mažinančių kalnelių įrengimas, tokių kaip yra Partizanų gatvėje ar Radvilėnų plente. Ką apie tai mano specialistai?”, – teiravosi kaunietis.

Saugumo salelės

Susisiekėme su Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėju Pauliumi Keru.

Jis teigė, kad greičio mažinimo salelių Žiemgalių gatvėje įrengimo tikslas – greičio ribojimas ir saugumo ties pėsčiųjų perėja didinimas. Pasak P. Kero, jos pagamintos gumos pagrindu, sertifikuotos. Greičio mažinimo salelės įrengtos siekiant sumažinti transporto priemonių greitį, sudarant galimybę viešojo transporto priemonėms neužvažiuoti ant greičio mažinimo priemonių.

Saugumo salelės

„Transporto priemonių vairuotojai apvažiuojantys greičio mažinimo saleles pažeidžia kelių eismo taisykles kirsdami dvigubą ištisinę liniją. Siūlysime Kelių policijos valdybai sustiprinti eismo kontrolę minėtoje vietoje. Atsakant į kauniečio siūlymą, tokio tipo greičio mažinimo salelių, kokios yra įrengtos Partizanų gatvėje, įrengimas Žiemgalių gatvėje negalimas, nes šia gatve vyksta viešojo transporto eismas”, – teigė P. Keras.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA