Pagrindinėse Kauno gatvėse nusprendė sumažinti greitį | Kas vyksta Kaune

Pagrindinėse Kauno gatvėse nusprendė sumažinti greitį

BNS 2016/09/09 11:55
R. Tenio nuotr.

Mažinamas greitis dviejose judriose Kauno gatvėse: Jonavos gatvėje vakarais bus galima važiuoti ne daugiau 70 kilometrų per valandą, o Karaliaus Mindaugo prospekte sumažės atkarpų, kuriose leidžiamas 60 kilometrų per valandą greitis.

Kaip penktadienį vykusiame Eismo saugumo komisijos posėdyje kalbėjo savivaldybės atstovai, Jonavos gatvę siekiama ir toliau išlaikyti greitojo eismo arterija, tačiau Karaliaus Mindaugo prospekte infrastruktūrą bus siekiama labiau pritaikyti miesto gyvenimui.

„Yra skirtinga vizija dėl Karaliaus Mindaugo prospekto ir Jonavos gatvės. Karaliaus Mindaugo, iš tikrųjų, jeigu žiūrėtume bendrąjį planą, tai greitojo eismo arterija keliasi į kitą Nemuno pusę, o Karaliaus Mindaugo prospekte turime sumažinti miesto atskirį nuo upės ir centras turi priartėti prie upės“, – sakė Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Komisija penktadienį nusprendė Karaliaus Mindaugo prospekto atkarpose, kuriose yra įrengtos stovėjimo kampu vietos, sumažinti leistiną greitį nuo 60 iki 50 kilometrų per valandą. Policijos atstovų teigimu, esamas greitis šiose atkarpose nėra saugus dėl iš stovėjimo vietų išvažiuojančių vairuotojų.

Jonavos gatvėje, kurioje iki šiol nuo 20 valandos buvo galima važiuoti 80 kilometrų per valandą greičiu, nuspręsta sumažinti greitį ir pavėlinti laiką, kada leidžiama važiuoti greičiau. Nuo šiol greičiau vairuotojai čia galės važiuoti nuo 22 valandos 70 kilometrų per valandą greičiu.

„Dėl Jonavos gatvės, mes ten neturime jokių alternatyvų, iš tiesų tai yra svarbi miesto arterija, deja, ji yra užspausta slėnyje ir tų sprendinių mes labai neturime. Negalime išlaikyti jos kol kas komfortiško eismo zona dėl neišvengiamų pėsčiųjų perėjų“, – kalbėjo P.Keras.

Pasak jo, ateityje perėjos šioje gatvėje taps reguliuojamos, tačiau neturint alternatyvos pėstiesiems, dideli greičiai čia kol kas nėra galimi.

Komisija taip pat svarsto siūlymą naikinti kairiuosius posūkius Jonavos gatvėje – jų šiuo metu yra apie trisdešimt. Šis klausimas bus sprendžiamas išvažiuojamojo posėdžio metu.

Kelių policijos ir savivaldybės atstovai pakeitimus motyvavo tuo, kad nuo tada, kai buvo nustatytas 80 km/h leistinas greitis, Jonavos gatvė tapo gerokai judresnė: čia atsidarė prekybos centras, šalia nusidriekė dviračių takas, įrengti šviesoforai ir pėsčiųjų perėjos. Įvertinus, kad dauguma vairuotojų mėgsta važiuoti iki 10 km/h greičiau nei leistina, toks greitis miesto viduryje yra gerokai per didelis.

Kelių policijos duomenimis, kasmet šioje gatvėje tamsiuoju paros metu įvyksta keliolika techninių eismo įvykių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA